Saikyo fehér miso paszta -ishino

Saikyo white miso -ishino

Ár:
5.751 Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 11 502 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy igazi különlegesség: édes fehér miso-ként ismert saikyo vagy fehér miso paszta (Kyoto Shiro Miso), fermentált rizsből, szójababból és árpa kojiból.

Sóval meg árpa kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, elég rövid erjesztési idővel (2  - 8 hét). Különlegessége a többi miso-val szemben, hogy messze a legdominánsabb alapanyaga a rizs, kb. feleannyi szójabab, a só mennyisége pedig egészen alacsony, épp ezért a legmagasabb szénhidrát- és legalacsonyabb só- és fehérje tartalmú miso-féle. Természetes tartósítót, alkoholt tartalmaz; ez egyrészt megakadályozza a felületi penészképződést, másrészt leállítja az erjedési folyamatot, és ezzel együtt a széndioxid termelődést, amely „felfújná”, egy idő után pedig kirobbantaná a miso paszta csomagolását. A főzés során az alkohol elpárolog.

Világosabb a sima fehér miso-nál, halvány sárgás-bézs színű. Nagyon krémes, kenhető, lágy, finom állagú. Ízletes, édes, nagyon alacsony sótartalommal (5 g).

Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágy íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Enyhe, lágy ízvilága miatt nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem kiemelten desszertekhez is.

Nagyon ritkán használják ezt a miso fajtát levesekhez, sokkal inkább grillezésre szánt húsok, halak pácolásához, különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), világos szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

A japán újévi Ozoni leveshez a halat saikyo misoban pácolják.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez (pl. japán aemono) vagy tészták alapmasszájához.

Könnyű, friss íze miatt jól kombinálható friss gyümölcsökkel és ropogós zöldségekkel.

Használjuk bátran desszertekhez, gazdagítja ízvilágukat, lággyá teszi. Karamellszószba, fagyiba, mousse-ba, sajttortába keverhető.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe, pl. tej- és tejtermékek helyettesítésére (krumplipürébe tej helyett, krémlevesekbe tejszín helyett).

 

Elkészítés

Adagoljuk az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, salátaöntetek stb.), és vegyítsük el benne.

FONTOS, hogy miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, rizs, szójabab, só, alkohol, színezék: E101, koji maláta (árpa)

 

Allergének

A termék szóját és árpát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 945 kJ/224 kcal
Zsír: 3,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 38 g
- amelyből cukrok: 24 g
Fehérje: 9,0 g
Só: 5,0 g

 

Tárolás: Hűtőben kell tárolni, felbontás előtt és után is!

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!