Selyem tofu kemény -morinaga

Ár:
1.290Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 340 g
Bruttó egységár: 3 794 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

A tofu (kínai nyelven: 豆腐; pinjin átírás: doufu) egy kínai eredetű élelmiszer, melyet szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul hívják még szójasajtnak. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló.

Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas. Természetesen nem csak nyers, hanem ízesített formában is készítik. Állaga az egészen lágytól a keményig terjedhet.

Változatosan felhasználható, egyes fajtái nyersen fogyaszthatók, de lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, illetve levesekbe is kedvelt betét.

A tofut számos formában állítják elő. Elkészítési foka szerint megkülönböztetnek friss és feldolgozott tofut, a friss tofu szójatejből készül, a feldolgozott tofu pedig friss tofuból.

A friss tofut annak víztartalma alapján három fő csoportba osztják.

A kemény tofu (kínai nyelven: 老豆腐; pinjin átírás: lǎo dòufu) ugyan össze van préselve, de még így is elég magas a víztartalma. Keménysége a nyers húséhoz hasonló, de általában annál rugalmasabb, ha összenyomják kiugrik. Belső struktúrája a kemény pudinghoz hasonlít. Kérge olyan mint a muszlin anyagé és kevésbé sérülékeny, mint a belseje. Könnyen ehető pálcikával.

A szárított tofu (kínai nyelven: 豆乾; pinjin átírás: dòu gān) egy igen szilárd tofufajta, a friss tofufélék közül ez tartalmazza a legkevesebb vizet. Keménysége a sült húshoz hasonlít és rugalmas. Van olyan fajtája, melyet nagyon laposra préselnek és hosszú csíkokra vágják, ez ránézésre leginkább tésztához hasonlít.

A tartósított tofu (kínai nyelven: (豆腐乳; pinjin átírás: dòufu rǔ) olyan tofukockákból áll, melyeket levegőn kiszárítottak és melyeket baktériumok erjesztenek. Ezeket a falatokat aztán rizsbor, sósvíz, ecet és darált csilipaprika keverékébe tesznek, de van olyan fajtája, melyet rizsszemek, babpástétom és szójabab keverékébe helyeznek.

A friss tofu sokféleképpen feldolgozható. Ezek egy része azt szolgálja, hogy a friss tofu hosszabb ideig eltartható legyen.

A büdös tofu (kínai nyelven: ((臭豆腐; pinjin átírás: chòu dòufu) egy különleges lágy tofufajta, melyet zöldségek és halszósz keverékében erjesztettek. Szaga nagyon hasonlít egyes érlelt sajtokéhoz és a legtöbben kifejezetten büdösnek tartják.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójabab, izolált szójafehérje, glükono-delta-lakton, kálcium-klorid

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Származáso ország: USA

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!