Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
Fekete fokhagyma héjas egész bio 2db -maison thiercelin
Black garlic whole unpeeled organic 2 pcs -maison thiercelin
A termék adatai
Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 84 800 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
Héjas, egész, bio fekete fokhagyma: egy igencsak különleges fűszer és ízesítőanyag. A termék nem tartalmaz semmilyen hozzáadott segédanyagot, színezéket, gluténmentes. Kb. kétszer annyi antioxidáns van benne, mint a nyers fokhagymában, de számos más figyelemreméltó, egészségre gyakorolt pozitív hatása is van, ami miatt szuperélelmiszernek, ill. funkcionális élelmiszernek számít, akárcsak pl. a joghurt.
A fekete fokhagyma (másképp fermentált/érlelt fokhagyma) nem más, mint friss fokhagyma (Allium sativum L.), amelyet hosszú időn keresztül (15 naptól 90 napig) érlelnek meghatározott körülmények között (magas hőmérsékleten: 60 és 90°C között; kontrollált páratartalmú környezetben: 80-tól 90%-ig). Bár gyakran hívják fermentáltnak, technikai értelemben mégsem az, hanem egy érlelésről van szó, amely során Maillard reakció játszódik le, ahol magas hőmérsékleten cukormolekulák és fehérjék reagálnak egymással, és barna színanyagok és aromaanyagok keletkeznek, mint pl. a hús, burgonya, kenyér stb. sütésekor. A folyamatban bizonyos enzimek is lebomlanak, melyek a friss fokhagyma tipikus erős aromájáért, a szúró csípősségéért, kénes ízéért felelősek.
Mindez tehát a színére, ízére és állagára egyaránt drámai hatással van. Színe feketére vált; ízvilága teljesen megváltozik, lágy és édeskés lesz, némi savanykás árnyalattal; balzsamecetes, melaszos, karamelles, umamis tónusok jelennek meg. Állaga zselés, ruganyos lesz, puha, kicsit ragacsos, mint egy jó minőségű datolya, de azért még jól darabolható, aprítható.
Nem összetévesztendő a sült fokhagymával, ami világosbarna-barna, és édes, karamelles ízű, nagyon puha, majdhogynem pépes.
Felhasználás
Használhatjuk szeletelve, aprítva, pürésítve vagy szárítva-porítva.
Bármilyen receptről is lenne szó, a friss fokhagymát lecserélhetjük feketére, de ne feledkezzünk meg arról, hogy közel nem olyan markáns, így többet kell belőle használni, hogy a többi íz ne nyomja el. A legjobb természetesen, ha egyszerűbb ízvilágú ételekhez adjuk, így tud az egyedisége igazán érvényesülni (pl. egyszerű krémlevesek, tejszínes tésztaszószok, párolt zöldségek stb.).
Keverjük majonézbe, hamburger szószokba, tésztaszószokba, salsákba, vajkrémbe, krémsajtba, cottage cheese-be, levesekbe, pörköltekbe, ragukba, rizottóba, krumplipürébe, zöldség/gabona/húsfasírtok masszájába.
Szórjuk toppingként hirtelen sült zöldségekre, burgonyás, ill. tojásos ételekre, tésztákra, pizzára, lepénykenyerekre, grillezett tenger gyümölcseire, párolt rizsre, chili con carne-re, sült padlizsánra, lencse-, rizs- vagy tésztasalátára.
Adjuk stir fry-okhoz, frittatahoz, zöldséges quiche-hez, gombás ételekhez. Kínáljuk sajttál vagy egy antipasti tál részeként, a megszokott hagyma chutney helyett.
Készítsünk belőle fekete fokhagyma aiolit (mediterrán mártogató, fokhagyma, só, olívaolaj és tojás keverékéből), fekete fokhagymás fűszervajat. Használjuk pasilla chilivel vagy szarvasgombával együtt, nagyon jól kiegészítik egymást.
Bánjunk vele úgy, mint egy sült fokhagymával, pürésítsük, és keverjük el olajjal, amit aztán tetszés szerint pirítósra kenhetünk, bedörzsölhetjük vele a csirkét/bárányt/halat/steaket sütés előtt.
A fekete fokhagymapépet hozzáadhatjuk dresszingekhez (pl. Vinaigrette), mártogatókhoz, szójaszószhoz, hoisin szószhoz, csirke/sertésmáj terrine-hez, hummuszhoz, babból készített kencékhez.
Megszárítva és porrá őrölve bármire rászórhatjuk, kicsit úgy viselkedik, mint egy umami por, mindennek elmélyíti az ízét, és hozzád egy kis földes tónust.
Kísérletező kedvűek desszertekhez is kipróbálhatják, mint pl. egy brownie vagy fagyi.
Az összetevőkről
Összetétel
bio fekete fokhagyma (Allium sativum L.)
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g szárított termékben
Energia: 1037 kJ/244 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 51 g
- amelyből cukrok: 33 g
Fehérje: 8.1 g
Só: 0 g
Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen tartandó. Felbontás után tároljuk légmentesen zárható edényben, hűtőben.
Származási hely: EU
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.