Kantoni sültrizs-fűszerpaszta -ahg

Spice paste for cantonese stir-fried rice -ahg

Ár:
751Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 15 020 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Dél-Kína konyháját, a kantoni konyhát leginkább az egyszerűség és természetesség jellemzi, ami abban nyilvánul meg, hogy viszonylag kevés fűszert (metélőhagyma, korianderlevél, ánizs, fekete bors, gyömbér) használnak, ételeik csak enyhén csípősek, kiegyensúlyozottak, nem olajosak, a felhasznált alapanyagok sokféleségére, természetes ízvilágára és frissességére fektetik a hangsúlyt. A leggyakoribb ízesítőik a hoisin-, osztriga-, szilva-, édes-savanyú szószok és a szójaszósz. Sok különböző konyhatechnológiai eljárást alkalmaznak, de a legkedveltebb – mivel gyors és megóvja az alapanyagok eredeti ízvilágát - a keverve/rázva pirítás (stir fry) és a gőzölés/párolás.

Bár többféle változatban készülhet, a hagyományos kantoni sültrizs kiindulási alapanyaga alapvetően a főtt rizs, a különböző felkockázott zöldségek (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, bambuszrügy, stb.) és hús, valamint a szójaszósz és fokhagyma. Jellemzően egy sűrű szósszal leöntve tálalják. Egyike azon ételeknek, amit a gyakorlatiasság szült: a maradékokat, a rizset, húst, stb. fel kellett használni valahogy, és ehhez az ételhez valóban csak a másnapos rizs a megfelelő (még jobb a 2 vagy 3 napos), mert az már kellőképpen száraz, így a sültrizs sem lesz nedves, elázott, puha.

Ez a fűszerpaszta a kantoni sültrizs alapízvilágát hivatott megidézni, segítségével nagyon könnyen és gyorsan el tudjuk készíteni otthon is ezt az egyszerű, hétköznapi kantoni finomságot. A legjobb módja, hogy felhasználjuk a hűtőnk maradékait!

Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, tartósítószert és mesterséges színezéket. 1 tasak fűszerpaszta 4 adag kantoni sültrizshez elég.

 

Felhasználás

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 tasak Kantoni sültrizs fűszerpaszta
  • 2-3 evőkanál növényi olaj
  • 1 db nagy vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
  • 100 g garnéla, sonka vagy bacon
  • 650 g főtt rizs (bármilyen fajta, de a legjobb a hosszúszemű)
  • 2 db felvert tojás
  • 100 g mélyhűtött vegyes zöldség
  • vékonyra vágott újhagyma és piros chili csíkok díszítéshez

Elkészítés

  1. Egy wokban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, garnélát, sonkát vagy bacon-t. Pirítsd 3 percig.
  2. Add hozzá a rizset és a fűszerpasztát, és pirítsd további 2 percig.
  3. Told az egészet a wok egyik oldalára. Add hozzá a felvert tojásokat, süsd 1 percig, és keverd bele a rizsbe.
  4. Add hozzá a vegyes zöldségeket, és pirítsd rázva 2 percig, vagy amíg átforrósodik az egész.
  5. Díszítsd, és tálald forrón.

TIPP: A vegetáriánus változathoz hús és tenger gyümölcsei helyett, használj cukorborsót, gombát.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma, szójaolaj, szójaszósz (víz, szójabab, búzaliszt, cukor, só), paradicsompüré, só, fokhagyma, hagyma, sötét szójaszósz (cukor, só, víz, szójabab, búzaliszt), fekete bors

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 887 kJ/212 kcal
Zsír: 16 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,5 g
Szénhidrát: 14 g
- amelyből cukrok: 3 g
Rost: 1,4 g
Fehérje: 2,5 g
Só: 16,3 g

 

Tárolás: Tároljuk hűvös helyen, napfénytől védve.

Származási ország: Thaiföld

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!