Nasi kuning sárga rizs fűszerpaszta -bamboe

Spice paste for nasi kuning indonesian yellow fragrant rice -bamboe

Ár:
890 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 17 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Illatos-aromás fűszerpaszta indonéz sárga rizshez vagy nasi kuninghoz (nasi=rizs; kuning=sárga).

A termék halal minősítésű, nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag nasi kuninghoz elég.

 

Mi a nasi kuning?

Ennek az aranyhalomra emlékeztető ételnek Indonéziában – legfőképpen a jávai és minahasai tradíciókban – erőteljes kulturális és jelképes jelentősége van: a jószerencse, bőség, gazdagság szimbóluma, és gyakran kínálják ünnepi alkalmakon, főleg a kúp alakúra formált változatát, a tumpenget.

Hagyományos rizsétel, amely a kurkumától gyönyörű aranysárga színű; a kókusztejtől és pandan levéltől krémes, lágy és finoman édeskés; a citromnádtól, kaffir lime levéltől aromás-citrusos, illatos. Néha fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és salam levelet (nem babérlevél!!!) adnak még hozzá, hogy tovább fokozzák a páratlan ízét.

Általában feltétek sokasága kíséri, mint pl. tépkedett omlett, teri kacang (sült szardella és földimogyoró), sambal goreng (csípős szószban karamellizált, sült tempeh), ayam goreng (indonéz sültcsirke), perkedel (indonéz burgonya fasírt), krupuk (rákszirom). Gyakran kínálnak mellé ízesítőket, mint pl. sambalt (indonéz chilipaszta) és serundenget (csípős sült kókuszpehely).

 

Felhasználás

Készítsük középhosszú-szemű vagy hosszúszemű rizsből, és használjunk alacsonyabb zsírtartalmú-magasabb víztartalmú kókusztejet, vagy vízzel hígított kókuszkrémet.

Nem levesekkel, szaftos curry-kkel társítani, viszont sült- és grillezett ételek kísérőjeként, saláták mellé tökéletes.

Nasi kuning hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Mossuk meg a rizst, csöpögtessük le, és tegyük a rizsfőzőbe.
  2. Keverjük össze a fűszerpasztát a kókusztejjel. Öntsük a rizsfőzőben levő rizsre, az összes többi fűszerrel együtt. Keverjük össze alaposan.
  3. Főzzük készre. Kétszer kavarjuk meg főzés közben, hogy a fűszeres rizs egyenletesen főjön meg.
  4. Kínáljunk mellé tépkedett omlettet, teri kacangot (sült szardella és földimogyoró), sambal gorenget (csípős szószban karamellizált, sült tempeh), ayam gorenget (indonéz sültcsirke), perkedelt (indonéz burgonya fasírt), krupukot, paradicsomot, uborkát.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 20%, fokhagyma 18%, só, pálmaolaj, citromnád 8%, lime levél 8%, salam levél 6%, savanyúságot szabályozó: E260; élesztőkivonat

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 126 kJ/30 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.0 g
Szénhidrát: 4.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 2.6 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!