Himalája kristálysó fehér finom szemcsés -naturmind

White himalayan salt fine grain -naturmind

Ár:
535Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 535 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Adalékanyagmentes, finom szemcsés, fehér himalája kősó, Észak Pakisztán Punjab tartományából. Tulajdonképpen nem is a Himalája hegységből termelik ki, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban.

Úgy tartják, hogy ez a só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A fehér himalája só teljesen természetes, nem fehérített, abban különbözik a rózsaszíntől, hogy ritkábban fordul elő, általában a bányák külső részeiben bányásszák, és a vas tartalma nagyon alacsony.
84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet, stb.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Kitűnő főzősó, utóízesítő, asztali só.

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Pakisztán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!