Himalája só őrlőben rózsaszín durva szemcsés -kotányi

Coarse pink himalayan salt mill -kotányi

Ár:
911Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 88 g
Bruttó egységár: 10 352 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Adalékanyagmentes, rózsaszín, durva szemcsés jódozatlan himalája kősó, műanyag őrlőfejes, üveg testű, nem újratölthető sómalomban.

Észak Pakisztán Punjab tartományából származik, és a nevével ellentétben, nem is a Himalája hegységből bányásszák, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban.

Úgy tartják, hogy ez a só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A sószemcsék színe változó, van köztük fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz.

84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet, stb.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Kitűnő főzősó, utóízesítő, asztali só

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

A sómalom őrlőfeje állítható, finom és durva szemcseméretűre is darálható a só.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Pakisztán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!