Himalája só rózsaszín finom szemcsés -szpm

Pink himalayan salt fine grain -szpm

Ár:
519Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 519 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Adalékanyagmentes, rózsaszín, finom szemcsés himalája kősó, Észak Pakisztán Punjab tartományából. Tulajdonképpen nem is a Himalája hegységből termelik ki, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban.

Úgy tartják, hogy ez a só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

Az apró sókristályok színe változó, nem homogén, mint általában a finom szemcsésre darált sók, van köztük fehér, halvány rózsaszín, narancsos rózsaszín és sötét rózsaszín. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz.

84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet, stb.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Kitűnő főzősó, utóízesítő, asztali só.

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

Ez a termék glutént és allergéneket is feldolgozó, csomagoló üzemben készült.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Pakisztán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!