Parajdi só adalékmentes -nature cookta

Parajd salt additive-free -nature cookta

Ár:
880Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 880 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

"Székely só"-nak is hívott étkezési só, Parajdról, Erdélyből, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helyéről. Ezen a területen már a római korban is működött bánya, és úgy tartják, hogy ez Európa egyik legjelentősebb sókészlete.

A parajdi só kb. 20-22 millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor az ott található sekély beltenger elzáródott az ősi, közép-európia Tethys óceántól, és az erőteljes párolgás következtében kicsapódott sórétegek lerakódtak a közben egyre süllyedő medencében.

Kézzel bányászott, természetes, finomítatlan, adalékanyagmentes, fehérítetlen kősó. 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet (kalcium, kálium, jód, magnézium, stb.) tartalmaz. Ami megkülönbözteti a világ különböző részein kitermelt más kősóktól, az, hogy természetes őstengeri iszapot is tartalmaz, amelytől színe enyhén szürkés. Sóssága intenzívebb, mint az asztali sóé.

Mint minden só, páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Tökéletes só mindennapos használatra, főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, asztali sónak.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől!

Származási ország: Románia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!