Tempura mártogató szósz -ichibiki

Tempura dipping sauce -ichibiki

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 11 503 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós-édeskés, umami-gazdag mártogató szósz tempurához (panírozott és bő olajban sütött tenger gyümölcsei/hús/zöldség falatok), amit japánul tentsuyunak hívnak. Kiemelkedő élvezeti értéke mellett a tempura olajosságát hivatott ellensúlyozni. Összetételéből ítélve egy erőteljesebb tentsuyuval van dolgunk, amelyhez alkoholt és cukrot is adtak, így remek választás erősebb ízű, bármilyen tenger gyümölcsei tempura mellé is.

A tentsuyu receptjét az adott évszakhoz, ill. a tempura alapanyagához igazítják. Általános verziója dashi, mirin és szójaszósz keverékéből áll össze. Ha markánsabb ízű és szagú alapanyagból készített tempurához szánják, akkor erőteljesebben is ízesítik, pl. mirin helyett sakéval és cukorral, ill. sokkal több szójaszósszal.

Bár ízviláguk eléggé hasonlít, mégsem összetévesztendő a mentsuyuval, ami egy tészta mártogató szósz. Mindkét szósz alapváltozatának összetevői megegyeznek (dashi-mirin-szójaszósz), de arányaik eltérőek, a tentsuyu koncentráltabb, kevesebb dashival hígítják. Egy másik fontos különbség, hogy a tentsuyuhoz gyakran adnak reszelt daikont (jégcsapretek), -gyömbért, ritkábban darabolt umeboshit (savanyított-erjesztett-szárított ume gyümölcsből készült pickle), amitől még frissebb érzetű lesz és még inkább „átvágja” a tempura olajosságát.

 

Felhasználás

Elsősorban tempurához (zöldség-, tenger gyümölcsei-, hal- vagy húsalapú) ajánlott, mint mártogató, de egész jó társítás gyozához (töltött tésztabatyu), harumakihoz (tavaszi tekercs japán változata), takoyakihoz (polippal töltött, sült tésztagolyócskák) is.

Használható húsokhoz marinádként. Jó lehet a donburi (dashi-mirin-szójaszósz keverékében összefőzött hal, hús és zöldségek, párolt rizságyon) párolófolyadékának helyettesítésére, de akár mentsuyu helyett is, tésztamártogatónak (ízlés szerint hígítva).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz, halkivonat, cukor, mirin, ecet, só, élesztőkivonat, alkohol

 

Allergének

Szóját, búzát, halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 268 kJ/64 kcal
Zsír: 0.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 13.5 g
- amelyből cukrok: 6.7 g
Fehérje: 2.1 g
Só: 3.4 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után tartsuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!