Teriyaki marha wokszósz -go tan

Ár:
695Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 160 g
Bruttó egységár: 4 344 Ft/kg

A termékről

Marhahús Teriyaki

 

Terijaki: (kandzsi: 照り焼き; hiragana: てりやき) egy, a japán konyhában használatos főzési technika, amiben az ételt szójaszósszal, mirinnel és cukorral roston sütik vagy grillezik.

A terijaki szó a teri (照り?) főnévből származtatható, ami a cukor adta csillogásra utal, ami a tare (タレ?), valamint a jaki (焼き?), tehát a grillezés és roston sütés következtében jelenik meg. Hagyományosan a húst a főzés során többször is belemártják a szószba vagy átkenik vele.

A tare (タレ?) hagyományosan a szójaszósz, szaké vagy mirin, és a cukor vagy méz összekeveréséből és hevítéséből készül. A szószt felforralják, majd addig hűtik, amíg el nem érik a kívánt sűrűséget, ezután a hús marinírozására használják, amit utána vagy grilleznek vagy roston sütnek. Néha gyömbért is adnak hozzá, az elkészült ételhez pedig tálalhatnak póréhagymát köretnek.

Japánban főleg a hal – például a nyársorrú hal, lazac, pisztráng, makréla – az elterjedt, míg a fehér és vörös húsok, mint a csirke, disznó, bárány és marha Nyugaton népszerűek. Japánban emellett felhasználnak még más összetevőket is, mint például a tintahal, a hamburger steak és a húsgombóc.

Az összetevőkről

víz, szójaszósz (búza, szója), cukor, főzőbor, módosított kukorica keményítő, ecet, élesztő kivonat, só, hagyma, fokhagyma, tartósítószer (E211, E202), fűszerek, színezék karamell.

A kiválasztott termék a kosárba került!