Teriyaki marha wokszósz -go tan

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 160 g
Bruttó egységár: 4 344 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleríás

Terijaki: (kandzsi: 照り焼き; hiragana: てりやき) egy, a japán konyhában használatos főzési technika, amiben az ételt szójaszósszal, mirinnel és cukorral roston sütik vagy grillezik.

A terijaki szó a teri (照り?) főnévből származtatható, ami a cukor adta csillogásra utal, ami a tare (タレ?), valamint a jaki (焼き?), tehát a grillezés és roston sütés következtében jelenik meg. Hagyományosan a húst a főzés során többször is belemártják a szószba vagy átkenik vele.

A tare (タレ?) hagyományosan a szójaszósz, szaké vagy mirin, és a cukor vagy méz összekeveréséből és hevítéséből készül. A szószt felforralják, majd addig hűtik, amíg el nem érik a kívánt sűrűséget, ezután a hús marinírozására használják, amit utána vagy grilleznek vagy roston sütnek. Néha gyömbért is adnak hozzá, az elkészült ételhez pedig tálalhatnak póréhagymát köretnek.

Japánban főleg a hal – például a nyársorrú hal, lazac, pisztráng, makréla – az elterjedt, míg a fehér és vörös húsok, mint a csirke, disznó, bárány és marha Nyugaton népszerűek. Japánban emellett felhasználnak még más összetevőket is, mint például a tintahal, a hamburger steak és a húsgombóc.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójaszósz (víz, szójababbúzaliszt, só), cukor, kukoricakeményítő, főzőbor (bor, alkohol), ecet, természetes aroma, só, hagyma, színezék (karamell), fűszerek és zöldfűszerek, savanyúságot szabályozó citromsav, fokhagyma

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Származási ország: Hollandia

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!