Ume su japán szilva ízesítő bio -clearspring

Ume su japanese plum seasoning organic -clearspring

Ár:
4.350 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 17 400 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Tradicionális japán, vörös ume ízesítő (aka ume su/umezu): vörös shiso-val (perilla) fűszerezett, narancsos-piros színű, egyedien friss ízvilágú, sós, ecetszerűen savanyú, fanyar folyadék. Magas a sótartalma, óvatosan adagoljuk! Vegán, GMO-mentes, nagyon tiszta, bio termék, csak az ideillő alapanyagokból (ume gyümölcs, perilla, só) elkészítve. Semmilyen adalékot nem tartalmaz. Japán Wakayama prefektúrájában, egy hegyi farmon egy negyedik generációs farmer család termeszti az ume gyümölcsöt, amely az ume su indirekt alapanyagaként szolgál.

Az ume su az umeboshi készítése során keletkező „melléktermék”, amit ugyanúgy superfood-ként tartanak számon, mint az umeboshit. Az umeboshi sózott-savanyított-erjesztett-szárított ume gyümölcs (japán szilva – Prunus mume, sárgabarackkal közeli rokon), ami úgy készül, hogy az umét hordóba téve sóval rétegezik, esetenként vörös shiso-t is adnak hozzá, a só kivonja az ume levét, kb. két hétig hagyják ebben fermentálódni a gyümölcsöt, majd kiszedik, megszárítják. A visszamaradt lé lesz az ume su vagy umezu, ami valójában egy sós páclé, mégis gyakran ecetnek nevezik, pedig nem az.

Technológiai értelemben semmi köze az ecethez, mert nem alkoholból készül, és létrejöttében nincs szerepe az ecetsav baktériumoknak. Attól függően, hogy vörös shisoval vagy anélkül készült, lehet fehér (shiro ume su) vagy vörös (aka ume su).

Mint természetes fermentáció során keletkezett termék, gazdag ásványi anyagokban (pl. kalcium, vas stb.), szerves savakban, mint citromsav, almasav, polifenolok stb. Mivel sótartalma 20% fölött van, és savtartalma is magas, erősen antibakteriális hatású, ezért is kitűnő tartósítószer.

 

Felhasználás

Használjuk úgy, mint egy ecetet, salátadresszingekhez (pl. vinaigrette), marinádokhoz, mártogatókhoz (majonézzel elegyítve), kencékhez, savanyításhoz és színezéshez (jégcsapretek, hónapos retek, gyömbér, cékla, fehér répa stb.), akár sushi rizs készítésnél rizsecet helyett, vagy rizsgolyókhoz, kuszkuszhoz, tésztákhoz. Locsoljuk párolt, pirított, főtt vagy stir fry zöldségekre, különösen illik a káposztafélékhez, hüvelyesekhez, kukoricához, céklához; társítsuk sült sertésbordához (sake, szójaszósz, mirin, cukor és ume su keverékében sütve).

A vegánok kipróbálhatjuk, mint halszósz helyettesítőt.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bio ume szilva 70%, tengeri só, bio shiso (Perilla) levelek 9%

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 18 kJ/4 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 1.1 g
- amelyből cukrok: 1.1 g
Fehérje: 0.6 g
Só: 22.7 g

 

Tárolás: Az üveget jól lezárva, hűvös, sötét helyen tartsuk.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!