Japán sushi kés 20 cm -satake

Japanese sushi knife 200 mm -satake

Ár:
12.899 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Termékleírás

Bár sushi késnek nevezi a gyártó, valójában ez egy kétoldali leélezésű kiritsuke (jelentése: felhasít) kés vagy ahogy rövidítve hívják, K-hegyű kés, ami alkalmas sushitekercsek szeleteléséhez is, de annál sokkal, de sokkal többre képes. Pengéje az egyoldali leélezésű yanagiba ihlette kétoldali leélezésű sujihiki (nyers hal szeletelő kés), a szintén duplaélű gyuto (multifunkcionális szeletelő, aprító-daraboló, kockázó kés) és a bunka (a santokuhoz hasonló multifunkcionális konyhakés) pengék hibridje: olyan hosszú, mint egy sujihiki, olyan magas és hasonló profilú, mint egy gyuto, és olyan a csúcsa, mint egy bunkának, amit fordított tanto csúcsnak hív a szaknyelv (a gerinc végén a kés hegye éles szögben lefelé ível az él irányába).

Hosszú és magas pengéje, egyenes élvonala, enyhén felfelé ívelő csúcsa, éles, szögletes hegye  sokoldalúan használható késsé teszi, úgy aprít, mint egy bunka, majdnem úgy lehet gördíteni, mint egy gyutot és úgy lehet vele szeletelni, mint egy sujihikivel. Jó zöldségek felhasításához, vékonyra szeleteléséhez, aprításához, kicsontozott húsok, nyers halak, sushi szeleteléséhez.

Gumifából (trópusi keményfa) készült, kerek Wa-markolata (tradicionális japán markolat) kényelmes fogású, fekete műanyag gyűrűvel  (kakumaki) van ellátva. Kétoldali leélezésű pengéje közepes széntartalmú (<0.4%) martenzites rozsdamentes acél (SUS420J2), ami jó korrózióálló, kemény és éles, de gyorsan elveszíti az élességét, ezért gyakrabban kell élezni, ill. hajlamos a foltosodásra, ha nem megfelelően bánnak vele. Előnye, hogy minimális ápolást igényel.

Műszaki adatok

  • Kés típusa: kiritsuke kétoldali leélezésű (mind jobb-, mind balkezeseknek)
  • Kés súlya: 112 g
  • Kés teljes hossza: 320 mm
  • Penge hossza: 200 mm
  • Penge típusa: duplaélű
  • Penge anyaga: martenzites rozsdamentes acél (SUS420J2)
  • Penge keménysége: HRC 54-55
  • Penge magassága: 43 mm
  • Penge vastagsága: 1.5 mm
  • Markolat hossza: 105 mm
  • Markolat anyaga: gumifa (trópusi keményfa)

 

Használat

Otthoni használatra szánt multifunkcionális kés, amelynek igazi erőssége mégis a szeletelés.

Bár nagyon hasonlít egy gyutohoz, mégsem helyettesíti azt, úgyhogy ne próbáljuk csereszabatosan használni.

A megfelelő technika nyers hal, sushi, csirke szeleteléséhez a húzóvágás, zöldség szeleteléshez, aprításához pedig a tolóvágás.

Mivel az éle a gyutohoz képest valamivel egyenesebb, némiképp nehezebb vele hintázó-gördítő vágással operálni, cserében viszont a fordított tanto hegye miatt kiváló zöldségek felhasítására, nagyon finom, precíz bevágások eszközölésére. Használható zöldfűszerek aprításához is.

Fontos!

  • Ne tegyük mosogatógépbe! Mindig kézzel mossuk, és töröljük szárazra, majd kenjük be a pengéjét egy kis olajjal (olívaolaj/repceolaj/napraforgóolaj).
  • Ne használjuk nagyon kemény vagy fagyasztott ételek szeletelésére, aprítására!
  • Csak fa- és műanyag vágódeszkán használjuk, üveg- és kőlapon soha, mert a kés éle eltompul, csorbulhat.

Élezés (nagyon leegyszerűsítve, részletek nélkül)

  • Élezzük nedves fenőkövön, max. 20-30º-os szögben.
  • Az élezés pontos részleteit érdemes külön tanulmányozni, elég bonyolult és hosszadalmas procedúra, de nagyon fontos, hogy ezt szakszerűen csináljuk, ahhoz, hogy a késünk minőségét hosszú ideig megőrizzük.

 

Az összetevőkről

 

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!