Elköltöztünk! Új címünk: 1093 Budapest, Csarnok tér 5. Megtekintés térképen

Fekete bors szósz -lee kum kee

Black pepper sauce -lee kum kee

Ár:
2.490Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 350 g
Bruttó egységár: 7 114 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Pikáns, friss, sós-enyhén édeskés, aromás kínai szósz, viszonylag alacsony - 4% - borstartalommal. Állagát és felhasználását tekintve valahol a szósz és a fűszerpaszta határán van. Tömény és intenzív, csak pár evőkanál szósz szükséges 1 adag ételhez, így több alkalomra elég egy üveg.

A kantoni konyha egyik hagyományos ételének, a fekete borsos marha stir-fry-nak az ízvilága és az ízesítéséhez használt alapanyagok ihlették ezt a szószt (mint a szójaszósz, a fekete bors, a fokhagyma), bár a kantoni konyha Shaoxing rizs főzőbort, osztrigaszószt, és néha gyömbért is használ hozzá.

Ez az ízesítő tipikus példája az egyszerűségnek és természetességnek, amely a kantoni konyha fő jellemzője, és abban nyilvánul meg, hogy kevés fűszert használnak, az ételeik csak enyhén csípősek, a központi szerepet maguk az alapanyagok töltik be, a saját természetes, friss ízvilágukkal.

 

Felhasználás

Használhatjuk ízesítőként kínai stir-fry-okhoz (pl. a klasszikus fekete borsos marha stir-fry (lásd lent a receptet) vagy a fekete borsos bárány és zöldbab stir-fry), de használhatjuk szószként is, ahogy azt teszik az egyik közkedvelt hongkongi étel esetében, a fekete bors-szószos csontozott csirke felsőcombnál.

Általánosságban: kitűnő mártogató szósz vagy marinád bármilyen húshoz; ízgazdag öntet (hígítani kell 1:1-hez arányban) kemény, fehér húsú halakhoz, sültekhez, grillezett és BBQ húsokhoz, steak-hez; finom mártás kínai stílusú párolt tofuhoz és gombához.

Fekete borsos marha stir-fry hozzávalók (4 személyre)

  • 250 g marhafilé vagy bélszín, csíkokra vágva
  • 120 g hagyma, felszeletelve
  • 120 g piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 120 g zöld kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 6 evőkanál Lee Kum Kee fekete bors szósz

Elkészítés

  1. Egy wokban/serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat. Rázva pirítsd meg a húst és a hagymát, amíg elkészül.
  2. Add hozzá a paprikákat, majd a fekete bors szószt.
  3. Rázd/keverd az egészet jól össze, amíg minden alapanyag jól átmelegszik.
  4. Tálald forrón, rizzsel.

TIPP:

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, szójaszósz (víz, só, szójabab, búza, színezék E150a, glükóz-fruktóz szirup), só, paradicsompüré, élesztőkivonat (élesztőkivonat, víz, só), őrölt fekete bors (4%), színezék E150a, szárított fokhagymapor, módosított kukoricakeményítő, szójaolaj, citromsav E330, ízfokozók (E631, E627)

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 540 kJ/128 kcal
Zsír: 2,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 22 g
- amelyből cukrok: 16 g
Fehérje: 4,1 g
Só: 7,8g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!