Fokhagymás feketebab stir fry szósz -lee kum kee

Black bean garlic stir-fry sauce -lee kum kee

Ár:
950 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, enyhén csípős, umami-gazdag kínai szósz, amelynek alapja a szójaszósz és a természetes ízfokozóként működő erjesztett-sózott fekete szójabab, a douchi (18%). Hongkongi stílusú ízesítő, egyedi ízvilága árnyaltabb, mint a sima feketebab szószoké, amely a hozzáadott fűszereknek - szárított fokhagyma (4%), sózott chili, gyömbér - köszönhető.

Használata rendkívül egyszerű, csak pár lépés, pár perc és néhány alapanyag, és már kész is az ételünk.

Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, mesterséges ízesítőt és -színezőanyagot!

A feketebab szósz egyik legnépszerűbb ízesítője a dél-kínai szecsuáni, kantoni (beleértve a honkongit is) és hokkieni konyhának, ahonnan származik, feltehetőleg. Használata nemcsak dél-, hanem egész Kínában, sőt világszerte elterjedt.

!Nem összetévesztendő az erjesztett-sózott fehér szójababból (mianchi) készült szósszal, amelynek egészen más az ízvilága. A szósz alapösszetevője, a fekete bab pedig nem azonos a fekete teknős babbal, amelyet leginkább Közép- és Dél Amerikában, ill. a Karib térségben használnak.

 

Felhasználás

Univerzális ízesítő, majdnem minden kínai stílusú ételhez használhatjuk.

Kitűnő stir-fry-ok ízesítésére (az utolsó szakaszban érdemes a stir-fry-hoz adni, lásd a receptet lent), marinádként, mártogató szószként, vagy egyszerűen rizsre, sült rizsre vagy tésztára locsolva. Jó kínai stílusú párolt- (mint pl. párolt oldalas) és -pörköltszerű ételekhez (pl. fekete babos hal), mapo tofuhoz.

Használható halhoz (pl. kantoni párolt sügér feketebab szósszal, párolt lazac feketebab szósszal), fésűkagylóhoz, kagylóhoz, garnélához, csirkéhez, marhához, sertéshez. Isteni zöldbabbal, karfiollal, lótuszgyökérrel, sült tofuval, padlizsánnal, bok choy-jal, brokkolival, keserű dinnyével

Hozzávalók fokhagymás feketebab szószos stir-fry csirkéhez (2 személyre)

  ♦ 1 tasak Lee Kum Kee Fokhagymás feketebab stir fry szósz

  ♦ 1 evőkanál növényi olaj

  ♦ 250 g csirkemell vagy csirke felsőcomb (felkockázva)

  ♦ 1 db zöld kaliforniai paprika (felkockázva)

  ♦ 75 g gomba (szeletelve)

Elkészítés

 1/ Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a csirkét, és rázva pirítsuk közepes hőfokon 5-7 percig, amíg megpirul.

 2/ Add hozzá a paprikát és a gombát, pirítsuk 3-4 percig, dobva-rázva.

 3/ Adjuk hozzá a fokhagymás feketebab szószt és egy kis vizet, forrósítsuk át az egészet.

 4 /Tálaljuk forrón, rizzsel vagy valamilyen ázsiai tésztával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, só, szójabab, búzaliszt), erjesztett feketebab 18% (fekete szójabab 83%, só, víz), cukor, víz, só, szárított fokhagyma 4%, sózott chilipaprika (chilipaprika, só), gyömbér, szójaolaj, halkivonat (szardella (hal), só), rizsbor (víz, rizs, búza), módosított kukoricakeményítő

 

Allergének

Szóját, búzát és halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 690 kJ / 164 kcal
Zsír: 5.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.9 g
Szénhidrát: 20 g
- amelyből cukrok: 19 g
Fehérje: 7.6 g
Só: 10.8 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási hely: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!