*kung pao csirke stir fry szósz -lee kum kee

Sichuan style kung pao chicken stiry fry sauce -lee kum kee

Ár:
890 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 60 g
Bruttó egységár: 14 833 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közepesen csípős, szecsuáni stílusú szósz Kung pao (Kung po/ Gong bao) csirkéhez. Kényelmi termék, használata gyors (előkészítés 5 perc, elkészítés 12 perc), egyszerű (minimális hozzávalót igényel) és könnyű (mindössze 3 lépés), a végeredmény pedig egy nagyon addiktív - egyszerre sós, édes, savanyú és csípős - stir fry 2 személynek (lásd a lenti receptet).

A Kung pao (Gong bao/Kung po) egy keverve/rázva pirított (stir fry) kínai étel, amelyet Kínában is, világszerte is sokféle változatban készítenek. Változattól függetlenül mindegyikhez használnak csirkehúst/garnélát/békacombot, földimogyorót, zöldségeket, valamilyen szójaszószt és chilit. Minden egyéb összetevője többé-kevésbé változó.

A klasszikus verzió a délnyugat-kínai Szecsuán tartományi, ez mindig felkockázott csirkehússal készül, amelyet Shaoxing rizs főzőborral ízesített marinádban pácolnak. Elmaradhatatlan fűszere a szecsuáni bors, amely a chili csípősségét hivatott ellensúlyozni.

 

Felhasználás

Kung Pao csirke stir fry hozzávalók (2 személyre)

  ♦ 1 tasak Lee Kum Kee Kung pao csirke stir fry

  ♦ 1 ek növényi olaj

  ♦ 250 g csirke felsőcombfilé (felkockázva)

  ♦ ½ piros kaliforniai paprika (felkockázva)

  ♦ 4 szál újhagyma (feldarabolva)

  ♦ 30 g pirított földimogyoró

Elkészítés

 1/ Hevítsük fel az olajat egy wokban vagy mélyebb tapadásmentes serpenyőben, közepes vagy nagy lángon. Adjuk hozzá a csirkét, és dobva-rázva pirítsuk aranybarnára 5 - 7 percig.

 2/ Adjuk hozzá a paprikát, hagymát, pirítsuk 3 - 4 percig.

 3/ Adjuk hozzá a kung pao szószt, és ha szükséges egy kis vizet is locsoljunk rá. 2 perc alatt forrósítsuk át az egészet, majd tálaljuk forrón egy tál párolt rizzsel.

TIPP

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

sózott chili (chili, só), cukor, víz, erjesztett szójababpaszta (víz, só, szójabab, búzaliszt), szárított fokhagyma, só, rizsecet, módosított kukoricakeményítő, szezámmag, fűszerek

 

Allergének

Szóját, szezámot és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 686 kJ / 162 kcal
Zsír: 1.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.3 g
Szénhidrát: 34 g
- amelyből cukrok: 30 g
Fehérje: 1.8 g
Só: 9.4 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó.

Származási hely: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!