Mapo tofu szósz -santapai

Sauce for ma po tofu -santapai

Ár:
790 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 15 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós, csípős, fűszeres, umamiban gazdag szecsuáni stílusú szósz-fűszerpaszta.

Elsősorban a híres ma po tofu nevű szecsuáni ételhez (lásd a lenti receptet) érdemes használni. Egy olyan kényelmi termékkel van dolgunk, amelybe belepakolták azon ízesítő és fűszer hozzávalókat, melyeket a mapo tofu készítése során külön-külön szoktak az ételhez adni.

Alapja az erjesztett szójabab (douchi), innen (is) a jellegzetes és erőteljes, illetve kiemelkedő umami íze és természetes ízfokozó tulajdonsága. Chilivel és szecsuáni borssal fűszerezték, kombinációjuk adja a szósz tipikus - mala - csípősségét, amely csak a szecsuáni konyha sajátossága: egyszerre forró, égető, zsibbasztó és bizsergető. Különböző fűszerek és fokhagyma egészíti ki. Ami hiányzik az egyvelegből, de része kéne, hogy legyen, az a doubanjiang vagy erjesztett, csípős babpaszta, ill. a gyömbér. Ha autentikusabb étkezési élményre vágyunk, egészítsük ki ezekkel.

Rendkívül sokrétűen használható, nemcsak a klasszikus szecsuáni, ill. más regionális kínai konyhák ételeihez. Érdemes kísérletezni vele!

 

Felhasználás

Elsősorban a ma po tofu-hoz (lásd lent a receptet) ajánlott, de nem kell erre leszűkíteni, a szecsuáni konyha más ételeihez is használhatjuk, mint pl. a kétszer sült sertésszeletekhez, a szecsuáni padlizsánhoz (Yu Xiang Qie Zi), a szecsuáni főtt marhához (shui zhu marha). A kört tovább is tágíthatjuk, és hozzáadhatjuk burgerekhez, mexikói csípős ételekhez, helyettesíthetünk vele különböző, fényezéshez használt BBQ szószokat.

Az a fantasztikus ebben a szószban, hogy nagyon gyorsan, rendkívül ízletes ételeket lehet vele készíteni. Egy kis olajon egy-két evőkanál szószt megpirítva párolt rizzsel, sültrizzsel vagy valamilyen ázsiai sülttésztával azonnal fogyasztható. Kiváló fő ízesítője bármilyen tofuval készült ételnek vagy hideg tofu salátának. Összekeverhető pirított zöldséggel vagy -hússal, a legegyszerűbb, legunalmasabb ételből is pillanatok alatt egy komplex, jóízű fogást lehet csinálni. Hozzáadható különböző kínai marinádokhoz, levesekhez, stir-fry-okhoz, hot-pot-okhoz.

Ma po tofu hozzávalók (4 személyre)

  ♦ 1 tasak Santapai Ma po tofu szósz

  ♦ 300 g kemény tofu (felkockázva)

  ♦ 90 g darált sertéshús (rizs főzőborban és világos szójaszószban marinálva)

  ♦ 2 ek étolaj

  ♦ 1 ek pirított szezámolaj

Elkészítés

 1/ Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a darált sertéshúst, pirítsuk meg. Adjuk hozzá a ma po tofu szószt, majd a tofut.

 2/ Hígítsuk egy kis vízzel, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük további 5 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz besűrűsödik, vagy sűrítsük kukoricakeményítővel.

 3/ Locsoljuk meg pirított szezámolajjal. Tálaljuk forrón, párolt rizs kíséretében.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

részlegesen hidrogénezett repceolaj, chili, erjesztett szójabab, szójaszósz (víz, szója, búza, só), só, fokhagyma, szecsuáni bors, víz, fűszerek, ízfokozó: E621, E635; színezék: E160, tartósítószer: E202

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1322 kJ / 316 kcal
Zsír: 20 g
- amelyből telített zsírsavak: 4.0 g
Szénhidrát: 27 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 6.5 g
Só: 13.6 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!