Ssamjang fűszeres koreai szójababpaszta -bibigo

Ssamjang seasoned soybean paste -bibigo

Ár:
2.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 4 980 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Enyhén csípős, sós, fűszeres, umami-gazdag - sűrű, paszta állagú - koreai szósz, egy ízesített fermentált szójababpaszta tulajdonképpen, melyet elsősorban a koreai salátatekercsek, a ssambap ízesítésére használnak. Nagyon jól kiegyensúlyozza a zsíros, nehéz húsok tipikus ízét.

Szerepét tekintve, kicsit olyan, mint az amerikai konyhában a BBQ szósz, vagy a mexikói konyhában a tacohoz használt salsa.

A hagyományosan készített ssamjang („ssam” tekercs, „jang” szósz) a két legismertebb koreai szósz-fűszerpaszta, a doenjang (koreai erjesztett szójababpaszta) és a gochujang (koreai erjesztett chilipaszta) fúziója, amelyhez hagymát, fokhagymát, szezámolajat és barna cukrot adnak.

 

Felhasználás

A koreai ssam vagy salátatekercs ízesítésére használják leggyakrabban. Ehhez egy nagy salátalevelet választanak, amelybe rizst és általában valamilyen húst (pl. marha bulgogi, kalbi, grillezett hasaalja szalonna/samgyeopsal-gui, grillezett marha/soegogi gui stb.), vagy csak húst, esetleg kimchit tekernek, és egy kis ssamjang-ot adnak hozzá. A hús helyett néha tenger gyümölcsei vagy hal (grillezett, párolt, nyers), esetleg tofu kerül a tekercsbe, vagy csak rizs és ssamjang, a salátalevél helyett pedig gyakran használnak kínai kelt, káposztát, kelkáposztát, bok choy-t, cékla-, zöld vagy vörös mustár-, perilla- (fekete csalán), cikória-, cukkini levelet vagy akár friss dashimát (kombu alga).

Egészséges alternatív mártogató szósz önmagában nyers zöldségekhez (paprika, uborka, sárgarépa), zöldségfasírtokhoz, grillezett húsokhoz, -halakhoz, dim sum-okhoz. Kombinálható majonézzel is, és akár így, vagy önmagában burger szósznak is beillik.

Egyszerű, de nagyszerű főtt tojás, párolt rizs mellé. Kiváló adalék levesekhez, ragukhoz, elmélyíti ezek alapízeit. Isteni, mint salátadresszing.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fermentált szójababpaszta 50% [víz, szójabab, búzaliszt, só, búza, koji (búza), glükózszirup, fermentált gabona (búzaliszt, víz, só, búza, koji (búza)], cukor, piros chili ízesítő paszta (szezám), alkohol, víz, hagyma, zsírtalanított szójababpor, piros chilis ízesítő por (búza), fokhagyma koncentrátum, shiitake gomba koncentrátum, pörkölt szójababpor, pirított szezám, zöldség alaplé por (hagyma, újhagyma, fokhagyma, káposzta, dextrin só), só, szezámolaj

 

Allergének

Szóját, búzát, szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 902 kJ/207 kcal
Zsír: 1,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 40 g
- amelyből cukrok: 21 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 5,8 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!