Búza tortilla o10" (25cm) 10 db -ambient

Ár:
1.980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Termékleírás

A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Az eredeti tortilla (tlaxcalli) egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek (így a kukoricából ki tudott oldódni a B3-vitamin, ami bekerült a tésztába). A spanyol gyarmatosítók adták neki a tortilla nevet, amely „tortácskát” jelent.
Mexikóban, az USA-ban és Közép-Amerikában a tortilla manapság egy palacsintaszerű lepényt jelent, amely rengeteg étel alapanyaga.
Dél-Amerikában, Kubában és Spanyolországban a tortilla nem egy tésztalepény, hanem egy réteges omlett, amely általában krumplival és hagymával készül. Az igazi, hagyományos tortilla mészvízben áztatott kukoricából készül, amely a mai napig közkedvelt Dél-Mexikóban. A lisztből vízzel elkeverve tésztát gyúrnak, kis gombócokat formálnak, majd laposra nyomják, és forró, öntöttvas grill-lapon mindkét oldalon átsütik.
A hagyományos tortilla kb. 12–20 cm átmérőjű, aránylag vastag és kissé törékeny. Miután Észak-Mexikóban az Egyesült Államok hatására elkezdtek búzalisztet készíteni, a tortilla is megváltozott. Az USA-ban, majd a világ többi részén elterjedt tortilla általában búzalisztből készül, így vékonyabb és szélesebb, mint a hagyományos. Szívesen fűszerezik.  Nálunk találsz spenótos, chilis, köményes változatban is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt 60%, ivóvíz, pálmaolaj, jódozott étkezési só, élesztő (nátrium-bikarbonát E500), dinátrium-pirofoszfát E450i, margarin (pálmazsír, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és trigliceridjei E471, őrölt piros édesnemes paprika, nedvesítő (glicerin E422), stabilizátor (guargumi E412), tartósítószer (E202, kálium-szorbát, tejsav, E296 és E282, kalcium-propionát, savanyúságot szabályozó (citromsav E330)

 

Allergének

Búzát és tejsavat tartalmaz.

 

Származási ország: Csehország

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!