Shahi rajma médium -ashoka

Shahi rajma medium -ashoka

Ár:
1.580 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 5 643 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Indiai vörös vesebab főzelék”, sűrű, fűszeres, közepesen csípős paradicsomos mártásban. Halal minősítésű, vegán készétel. Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert.

Igazi kényelmi termék, csak melegíteni kell (lásd lent). Tűzhelyen és mikrohullámú sütőben is elkészíthető, mindössze pár percet vesz igénybe.

 

Mi a rajma?

A rajma hindi nyelven vesebabot jelent, de magát a babból készített curry-t is így hívják. Egyik legnépszerűbb vegetáriánus fogás Indiában, a dahl makhani (urid lencse tejszínes-vajas, paradicsomos mártásban) és a chole/chana masala (savanykás, csípős, száraz csicseriborsófőzelék) mellett. Nepálban, Bangladeshben és Pakisztán Pándzsáb tartományában hasonlóan közkedvelt. Rizzsel társítva komplett fehérjének minősül, vagyis tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ami elengedhetetlen a teljes értékű táplálkozáshoz. Laktató és tápláló étel, rostban gazdag komplex szénhidrátforrás.

A külön megfőzött vesebabot lassú tűzön főzik össze a hagymás-paradicsomos alapú, fűszeres mártással, hogy az ízek összeérjenek, és a curry kicsit besűrűsödjön. Általában gyömbér-fokhagyma pürével és egész/őrölt fűszerekkel ízesítik, mint koriandermag, római kömény, kurkuma, chilipor, garam masala stb.

Rizzsel (párolt rizs vagy római köményes rizs), és/vagy naan-nal (tandoori kemencében sütött, búza finomlisztből készített, kelesztett indiai lepénykenyér) és/vagy chapatival (teljes kiőrlésű lisztből készített, kelesztetlen indiai lepénykenyér), olykor papaddal (bő olajban/szárazon sütött, vékony, ropogós, kelesztetlen kenyérféle urid lencse-lisztből) kínálják, Kasmír tartományban pedig gránátalma chutney-t is adnak mellé.

 

Felhasználás

Elkészítés

Tűzhelyen:

A bontatlan tasakot tegyük forrásban levő vízbe, úgy, hogy az teljesen ellepje. 3 - 5 perc után vegyük ki, bontsuk fel a tasakot, és tálaljuk forrón.
A tasak tartalmát öntsük egy edénybe, közepes hőfokon lassan melegítsük, anélkül, hogy forralnánk. Időnként kavarjuk meg. Tálaljuk forrón.

Mikrohullámú sütőben:

A tasak tartalmát öntsük egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe, melegítsük 2 percig. Kavarjuk össze, és tálaljuk forrón.

Adjunk mellé párolt rizst és/vagy valamilyen indiai kenyérfélét (naan/chapati/roti/papad), de elrugaszkodhatunk az indiai dolgoktól, és kínálhatjuk akár sós tortilla chips-szel is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, vörös vesebab 20%, hagyma, napraforgóolaj, paradicsompüré, gyömbér, fokhagyma, só, fűszerek (csillagánizs, fekete kardamom, fekete bors, fűszerkömény, cassia, chili, szegfűszeg, só, koriander, római kömény, szárított gyömbér, édesköménymag), chilipor, római kömény

 

Allergének

Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szóját, mustárt tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 465 kJ/111 kcal
Zsír: 3,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 15 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Fehérje: 5,4 g
Só: 1,2 g

 

Tárolás: Száraz hűvös helyen tartandó. Felbontás után 24 órán belül fogyasszuk el.

Származási hely: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!