Koreai bulgogi barbecue húsmarinád fűszerpaszta -ahg

Marinade for korean barbecue meat bulgogi -ahg

Ár:
1.100 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 22 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós, édes, pikáns, rendkívül ízgazdag marinád bulgogihoz, a jól ismert koreai hús BBQ-hoz/grillezett húshoz. A termék gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezéket. 1 tasak marinád 3 adag bulgogihoz elég.

A koreai bulgogi több, mint 2000 éves múltra tekint vissza, és akárcsak a kalbi gui (grillezett borda), egyik legkedveltebb és legközismertebb koreai BBQ húsétel. Ahány szakács, annyi bulgogi, sokféle változatban készítették, és készítik ma is ezt az enyhén édes, sós, füstös, szaftos, omlós grillételt. Néhány alapvető vonás azonban közös, verziótól függetlenül. Nagyon vékonyra szeletelt húsból készül, ami alapértelmezetten marha, magas hátszínből, hátszínfiléből vagy valamilyen elsőrangú részből, de lehet sertés is (dwaeji bulgogi), pl. hasaalja szalonnából, vagy csirke (dak bulgogi). A páclé sztenderd alkotóelemei a koreai szójaszósz (jin ganjang), cukor, szezámolaj, fokhagyma, fekete bors, esetleg hagyma, salottahagyma, gyömbér és valamilyen gomba.

A bulgogi és a kalbi gui közötti lényegi különbség a felhasznált hús fajtája, a kalbihoz csak és csak bordát használnak. A marinádjaik összetétele viszont nagyon hasonló, mindössze a felhasznált szójaszósz, cukor és szezámolaj aránya szokott eltérő lenni.

 

Felhasználás

A jó bulgogi titka a megfelelő hús kiválasztása (valamilyen márványozott húsrész, mint pl. marha felső keresztfartő, -magas hátszín, -szegy hátulja, néha -bélszín, -hátszínfilé vagy sertés hasaalja szalonna, csirke vagy bárány) és szeletelése, a marinád és a marinálási idő, ill. a sütés módja.

Úgy a legkönnyebb nagyon vékony szeleteket vágni, ha nagyon jó a késünk, vagy ha szeletelés előtt a húst mélyhűtőbe tesszük kb. 2 - 2,5 órára. A minimális marinálási idő kb. 1 óra, de ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, még omlósabb és ízletesebb lesz a hús.

Megsüthetjük sistergően forró öntöttvas serpenyőben vagy grillserpenyőben, bulgogi sütőlapon, grillezhetjük klasszikus módon, szénen (ez a hagyományos), kétségkívül a legfinomabb változat ez utóbbi. Az elkészült bulgogit Koreában gyakran ssam-ként, salátalevélbe vagy valamilyen leveles zöldségbe csavarva fogyasztják. Ebbe a burrito-ra emlékeztető salátatekercsbe a hús mellett ssamjang (sűrű, csípős koreai szósz) és párolt rizs kerül (valamilyen középhosszú-szemű vagy rövidszemű), és kimchi (koreai sózott, fermentált zöldség) kíséri.

A bulgogi lehet önálló BBQ főétel is, de gyakran képezi valamilyen más koreai étel részét, mint pl. a kimbap/gimbap (koreai sushi tekercs), a bibimbap (koreai rizses étel), japchae (koreai üvegtésztás stir-fry), bulgogi jeongol (hot pot). A bulgogi marináddal pácolt hús stir-fry-ként is elkészíthető, de állaga kicsit másabb lesz, mint a grillezett változat, nem lesz olyan száraz.

A klasszikus bulgogi-rizs-saláta-ssamjang-kimchi kombináción és a koreai konyhán túlmutatóan is sokféleképpen használható ez a koreai BBQ hús, pl. bagettbe tömködve, sushi „töltelékként”, taco-ba töltve, tavaszi tekercs lapba csavarva, hamburger húspogácsa helyett, sőt még pizza feltétként is.

Koreai bulgogi hozzávalók (3 személyre)

  ► 1 tasak AHG Koreai barbecue hús marinád

  ► 1 evőkanál növényi olaj

  ► 350 g vékonyra szeletelt marhahús

  ► szezámmag, zöld chili karikák, újhagyma vagy saláta díszíteni

Elkészítés

 1/ Egy nagyobb edényben pácoljuk be a marhahúst a marinád és az olaj keverékében. Fedjük le, és hagyjuk minimum 1 órán át a páclében.

 2/ Serpenyőben való sütéshez: forrósítsuk fel a serpenyőt, adjuk hozzá a marhahúst, rázva pirítssuk 4 percig vagy amíg a hús elkészül. Szenes- vagy elektromos grillsütőn való sütéshez: tegyük a marhahúst a grillezőre, és süssük nagyon magas hőfokon.

TIPP

  • Marhahús helyett használható sertés-, bárány- vagy csirkehús.
  • Adjunk a marinádhoz ananászpürét, almapürét vagy kiwipürét, kitűnő húspuhítók.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, szójaszósz (víz, szójabab, só, cukor, búzaliszt), fokhagyma, szezámolaj, hagyma, gyömbér, fekete bors

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1067 kJ/255 kcal
Zsír: 11 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,9 g
Szénhidrát: 35 g
- amelyből cukrok: 15 g
Rost: 4 g
Fehérje: 2,9 g
Só: 5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!