Nagyszemű tápiókagyöngy -lotus

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 400 g
Bruttó egységár: 1 225 Ft/ kg

A termékről

Származási hely: Thaiföld.

 

A tápióka egy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag, és levesbetétnek sem utolsó.

A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik.

Dél-Amerika északi részén kezdték el termeszteni, aztán az egész világon elterjedt, az afrikai és ázsiai konyha egyik alapvető alapanyagává vált.

Cianidtartalma alapján két fajtát különböztetnek meg: a keserűt és az édeset.

A keserű fajtában több cianid van, így azért, hogy fogyasztható legyen, lereszelik, préselik és átmossák, tehát a boltban vásárolt tápióka esetlegesen sem tartalmaz mérgező anyagokat.

A gyöngyök lényegében granulátumok: a maniókagyökérből nyert keményítőlisztből készül, amelyet szárítás előtt szitán átpréselnek, így alakítva a lisztet gömbökké.

A gyöngyök kisebb és nagyobb verzióban kaphatók, mindegyikkel könnyű dolgozni.

 

Felhasználás

Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök hő hatására áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, nyákos-pudingos állagot vesz fel.

Mivel a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. Akárcsak a rizs, a tápióka is használható levesbetétként: pár perccel a főzés vége előtt kell a forró folyadékhoz adni, néhányszor megkeverni, hogy ne tapadjanak össze.

forrás: origo.hu

Az összetevőkről

tápióka, víz.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!