Evőpálca tartó porcelán japán motívumokkal többféle

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Termékleírás

Többféle, hagyományos japán wagara mintás porcelán evőpálca tartó. A wagara mintákat leginkább a kimonók és más japán ruhák anyagára nyomják, de elterjedt a porcelánoknál is. Nagyon sokféle minta létezik, mindegyiknek van rejtett, szimbolikus jelentéstartalma. Legtöbb wagara a 8. századból származik, és a természet ihlette ezeket.

Csibe tojásban mintás evőpálca tartó

A nagy hullám Kanagawánál - mintás evőpálca tartó: A Fuji hegy egyik - Hokusai nevű festő általi, nagyon híres - ábrázolása, ahol egy hatalmas hullám a viharos tengeren levő csónakok biztonságát fenyegeti, és a háttérben teljes nyugalomban és egykedvűen tornyosul a Fuji hegy. 

Hegy mintás evőpálca tartó: A japánok a hegyeket yama-nak hívják, és szent helyeknek tekintik. A mennyország és a föld között helyezkednek el, és úgy tartják, hogy itt laknak a kami-k, a shinto vallás istenségei és szellemei.

Tsuru mintás evőpálca tartó: Japánban a tsuru vagy darumadár egy nagyon elterjedt szimbólum, ami a hosszúéletet és jószerencsét jelképezi, és általában teknőssel együtt ábrázolják. Van egy japán mondás: Tsuru wa sen-nen, Kame wa man-nen (Egy darumadár ezer év, egy teknős tízezer év).

Chidori mintás evőpálca tartó: A chidori jelentése "ezer madár", amúgy meg bíbicet jelent, ami egy vándormadár, és jellemzően a hullámok fölött repülve ábrázolják őket. Mivel meg kell küzdeniük a hatalmas hullámokkal és erős szelekkel, az erő és kitartás szimbólumaként használják.

Kiku mintás evőpálca tartó: A kiku krizantémot jelent, és a királyi család jelképe: a királyi pecséten, az útleveken és az 50 yenes pénzérméken is rajta van. A hosszúélet és a megfiatalodás jelképe.

Usagi mintás evőpálca tartó: Alapvetően az usagi minta fehér nyúl rajza, de itt most sárga. A nyúl egy megszokott szereplője a japán népmeséknek, legendáknak és mangáknak. Még szentélyeket is állítanak nekik. Az odaadással és intelligenciával hozzák összefüggésbe.

 

 

 

 

 

 

A kiválasztott termék a kosárba került!