Rizskeverék -sawat-d

Multigrain -sawat-d

Ár:
2.496Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 2 496 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Többfajta rizs, gabona és mungóbab keveréke, táplálkozástani szempontból egy igazi kincs. Alkotóelemei: barna rizs; nem ragacsos, thai hosszúszemű vörös rizs; ragacsos, thai hosszúszemű fekete rizs; ragacsos barna (cargo) hosszúszemű rizs; hántolt, felezett mungóbab; Jób könnye.

Mindegyik rizsfajta hántolatlan, magas rosttartalmú és enyhén rágós. Íz- és színvilágban, állagban és tápértékben különböznek.

A hosszúszemű barna rizs világosbarna színű, dióízű, kiemelkedő tápértékű, száraz, különálló szemekkel.

A nem ragacsos, thai hosszúszemű vörös rizs vörösesbarna színű, enyhén mogyoróízű, földies tónusokkal, kiemelkedően magas antioxidáns (antocián) tartalommal és különálló, szárazabb szemekkel.

A ragacsos, thai hosszúszemű fekete rizs enyhén dióízű, édeskés, sötét, feketés-lilás színű, kiemelkedően magas antioxidáns (antocián) tartalommal és ragacsos, összetapadó állaggal, de különálló szemekkel.

A ragacsos barna (cargo) hosszúszemű rizs édeskés, a rostok miatt kissé dióízű, tömör, puha, rugalmas, gumis, mégis rágós, ragacsos, összetapadó, de különálló szemekkel.

A hántolt, felezett mungóbab magas rosttartalmú, fehérjedús, ásványi anyagokban gazdag hüvelyes.

A Jób könnye fehér színű, borsószem nagyságú magas fehérjetartalmú gabonaféle kissé rágós, zabkására emlékeztető ízzel, diós tónusokkal.

 

Felhasználás

Kitűnő köret párolt vagy sült húsok, zöldséges ételek, gabonafasírtok, halak és tenger gyümölcsei mellé.
Salátákhoz is hozzáadható.

 

Elkészítés

Mossuk meg a rizst egy edényben legalább kétszer. Célszerű áztatni legalább 2-3 órát, a rizs egyenletesebben fő meg és valamelyest csökkenti a főzési időt is.

Rizsfőzőben való főzés
A rizs – víz arány 1 : 1,8. Tegyük az előkészített keveréket és a vizet a rizsfőzőbe, és indítsuk el. Amikor elkészült, és a rizsfőző melegen tartó funkciója kezd működni, lazítsuk fel villával a rizst, majd fedjük le, és hagyjuk pihenni 15 percig.

Edényben való főzés
Rizs – víz aránya 1 : 1,8/2. Az előkészített rizst a hideg vízzel és egy kis sóval forraljuk fel. Kavarjuk meg, majd alacsony hőfokon főzzük tovább 30 percig lefedve. Ellenőrizzük, és ha még nem készült el, főzzük kicsit tovább. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 15 percig, majd lazítsuk fel villával.

Az összetevőkről

barna rizs; nem ragacsos, thai hosszúszemű vörös (cargo) rizs; ragacsos, thai hosszúszemű fekete rizs; ragacsos barna (cargo) hosszúszemű rizs; hántolt, felezett mungóbab (Vigna radiate); Jób könnye (Coix lacryma-jobi)

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1468 kJ/347 kcal
Zsír: 2,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 68 g
- amelyből cukrok: 3,1 g
Fehérje: 10 g
Só: 0,01 g

 

Származási ország: Thaiföld

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!