Glasswort só

Glasswort salt

Ár:
3.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 13 960 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Enyhén zöldes-szürkés színű keverék, 20% sziksófűből (glasswort) és 80% finomszemcsés napsóból (napon kikristályosított tengeri só), amit koreaiul hamcho sogeumnak hívnak.

A libatopfélék családjába tartozó sziksófű (latin neve Salicornia sp.) sókedvelő (halofit) növényféle; sós talajban nő, az olyan sós környezetet szereti, mint pl. a tengerpartok vagy sós mocsarak. Emiatt íze nagyon sós, tengerre és algára emlékeztető, umamis, mivel átveszi a termőtalajának sós, jódos ízét. Színe és vékony szárfelépítése némileg hasonlít a spárgáéhoz, ezért tengeri spárgának is hívják. A koreai neve hamcho.

A sziksófüves sónak egészen egyedi, enyhén algás íze van. Umami tartalma miatt enyhe ízfokozó. Nagyon jó alternatíva a szokványos sóra, egyrészt mert sokkal több ásványi anyagot tartalmaz a sziksófű miatt, másrészt mert összességében kevesebb a NaCl tartalma, hiszen 20%-át sziksófűvel váltják ki.

 

Felhasználás

Különösen ajánlott azok számára, akiknek egészségügyi megfontolásból nátrium-szegény diétát kell folytatniuk, de kitűnő opció a normál só kiváltására akkor is, ha egyszerűen csak jobban oda szeretnénk figyelni a napi sóbevitelünkre.

Tökéletes mindennapi használatra, főzéshez, sütéshez, asztali sónak.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

sziksófű kivonat 20%, napsó 80%


Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 4.8 kJ/1.1 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0.3 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 3 g
Só: 0.4 g

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!