Görög piramis sópehely

Greek pyramid salt flakes

Ár:
751 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 37 550 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Jellegzetes piramis alakú sókristályok, Görögország környékéről származó tengervízből lepárolva. Piramisai valamivel nagyobbak a szokásosnál.

A sópehely a piramis alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják: a tengervizet lagúnákba, majd sólepárló medencékbe csatornázzák, napon párologtatják, amíg a fokozatosan, apró piramisokban kikristályosodó só nedvességtartalma 3%-ra csökken. A teljes folyamat 2 évig is eltarthat.

Finomítatlan sókülönlegesség: lágy, enyhe sósság jellemzi; pehelykönnyű; állaga ropogós; könnyen összeroppantható; érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják. Viszonylag gyorsan olvad.

Bár nemcsak az ínyenc sók sajátossága, hanem minden sóra egyformán jellemző, mégis fontos kiemelni minden esetben, hogy milyen egyedi és páratlan tulajdonságokat hordoz a só: elnyomja a keserű ízt; ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat, felerősíti az édes és pikáns ízeket, stb.).

 

Felhasználás

Dekorsóként/dekorfűszerként, ill. utóízesítésre érdemes használni, különleges formája és ropogós textúrája így tud legjobban érvényesülni.

Szórjuk közvetlenül tálalás/fogyasztás előtt grillezett/sült/párolt halra, -tenger gyümölcseire, -húsokra és -zöldségekre, salátákra, friss zöldségekre, nyers és/vagy hideg ételekre.

Egy csipetnyi piramis só kiemeli a friss gyümölcsök - görögdinnye, papaya, mangó, ananász, őszibarack, eper – ízét.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi a gyümölcsösös- és/vagy csokoládés desszerteket (bonbon, fagylalt, mousse, muffin, pite, soufflé, Crepes Suzette, stb.), lehetőség szerint itt is utolsó fázisban szórjuk a sót a desszertre, így nem olvad bele, és gyönyörű látványt nyújt majd egzotikus piramis alakjával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Görögország

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!