Holt-tengeri só finom szemcsés

Dead sea salt fine grain

Ár:
991Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 982 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Finomszemcsés Holt-tengeri étkezési só.

Az Izrael és Jordánia között található Holt-tenger tulajdonképpen egy tó, amelyet a Jordán folyó vize és különböző földalatti források táplálnak. Sótartalma nagyon magas (30 – 40%). Ez a Föld legmélyebben fekvő pontja, 400 m-rel a tengerszint alatt, sajátos klímával: állandó napsütés és 40 C° van, alig esik, a levegő gazdag oxigénben és tiszta.

A Holt-tengeri só különlegessége összetételében rejlik, amely merőben eltérő az óceáni sókétól. Míg az óceáni sók többségének a NaCl tartalma kb. 85%, a Holt-tengeri esetében ez csupán 30,5%, a fennmaradó rész 21 különféle ásványi anyagból (magnézium, kalcium, kén, bróm, nátrium, kálium, jód, vas stb.) és sókból tevődik össze. Mivel eredeti formájában a só nem alkalmas fogyasztásra, mert pl. a túl magas magnéziumtartalma keserűvé teszi, ezért a sót feloldják, kivonják belőle a brómot és azokat az anyagokat, amelyek nemkívánatosak, majd újra kikristályosítják.

Magas ásványi anyag tartalma miatt sokkal lágyabb és kevésbé sós, mint általában a tengeri sók. Hófehér színe természetes, nem fehérítették.

 

Felhasználás

Széleskörűen használható, főzéshez, utóízesítésre vagy egyszerűen asztali sóként.

Gyakorlatilag bármilyen ételhez használható, ha főzősóként használjuk, nagy előnye, hogy szemcsemérete miatt nagyon könnyen, gyorsan és egyenletesen oldódik, kitűnő levesekben, marinádokban, ragukban, pörköltekben, szószokban elkeverve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

Holt-tengeri finomsó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Izrael

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!