Indiai piramis sópehely

Indian pyramid salt flakes

Ár:
650 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 22 g
Bruttó egységár: 29 545 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kristálylemezek és piramis alakú sókristályok (2 – 10 mm), India Gujarat államából, Indiai óceán-vízből lepárolva.

A sópehely piramis alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják: a sólepárló medencékbe csatornázott óceánvizet napon párologtatják, amíg a fokozatosan kikristályosodó só nedvességtartalma 3%-ra csökken. Ez egy hosszú folyamat, még akkor is, ha Gujaratban a hőmérséklet kiemelkedően magas (41 °C körül) nyáron (március-június). A lepárlás végeredménye a piramis alakú pelyhekben kikristályosodott só.

Finomítatlan sókülönlegesség: lágy, enyhe sósság jellemzi, magas ásványi anyag tartalom (kalcium, magnézium, kálium, stb.); pehelykönnyű; állaga ropogós; könnyen összeroppantható; érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják. Viszonylag gyorsan olvad.

Ugyan nem egyedi jellemvonása, de mégis a legfontosabb, hogy elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. kiemeli a zöldségek ízét; ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek; elmélyíti a desszertek ízét; ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat; az édest édesebbé, a pikánst pikánsabbá teszi.

 

Felhasználás

Dekorsóként/dekorfűszerként, ill. utóízesítésre érdemes használni, különleges formája és ropogós textúrája így tud legjobban érvényesülni.

Szórjuk közvetlenül tálalás/fogyasztás előtt grillezett/sült/párolt halra, -tenger gyümölcseire, -húsokra és -zöldségekre, salátákra, nyers zöldségekre, nyers és/vagy hideg ételekre.

Egy csipetnyi piramis só kiemeli a friss gyümölcsök - görögdinnye, papaya, mangó, ananász, őszibarack, eper – ízét.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi a gyümölcsösös- és/vagy csokoládés desszerteket (bonbon, fagylalt, mousse, muffin, pite, soufflé, Crepes Suzette, stb.), lehetőség szerint itt is utolsó fázisban szórjuk a sót a desszertre, így nem olvad bele, és gyönyörű látványt nyújt majd egzotikus piramis alakjával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!