Norvég algás tengeri só öko

Norwegian seaweed sea salt ecologic

Ár:
790 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 38 g
Bruttó egységár: 20 789 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Granulált, közepesen finomszemcsés (1,0 – 1,6 mm), finomítatlan, fehérítetlen, mediterrán tengeri só Horvátországból, északi-tengeri szárnyas alariával (Alaria esculenta), más néven atlanti vagy északi-tengeri wakaméval keverve. Ezt a barna algafajtát, amit a helyiek butare-nek hívnak, a norvég szigetvilág egyik szigetének, a Lofotennek közelében termesztik kontrollált ökológiai előírásoknak megfelelően.

Hozzáadott jódot nem tartalmaz, természetesen jódozták wakame hozzáadásával, éppen ezért egy kitűnő természetes eszköze a napi jódbevitelünk növeléséhez.

Száraz só, mindössze 0,1% nedvességtartalommal. Gazdag ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium stb.), ami lágyítja a sósságát. Tengerre és tenger gyümölcseire emlékeztető íze van.

Mint minden só, alapból is ízfokozó, de a hozzáadott umami-gazdag alga ezt a tulajdonságát még jobban felerősíti: kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat.

 

Felhasználás

Használjuk főzéshez vagy asztali sóként, utófűszerezésre: gyakorlatilag bármihez jó, legyen az nyers vagy főtt, sós vagy édes ételek, gyümölcs, sós vagy édes desszertek.

Morzsával vagy liszttel vegyítve, kitűnő panírozáshoz. Belekeverhető kenyerek, sós péksütemények, tészták alapmasszájába. Isteni tenger gyümölcseivel, halakkal társítva, paradicsomsalátára, rizsre, krumplira, gombára, párolt zöldségekre, tésztaételekre szórva, szószokban, mártásokban, levesekben elvegyítve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, bio északi-tengeri wakame (Alaria esculenta) (5%)

 

Allergének

Nyomokban rákféléket tartalmazhat. Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 217 kJ/52 kcal
Zsír: 0,14 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,044 g
Szénhidrát: 1,01 g
- amelyből cukrok: 0,01 g
Fehérje: 0,56 g
Só: 93,3 g
Jód: 6000 μg

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék!

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Norvégia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!