Piemonti szarvasgombás só

Piedmontese truffle salt

Ár:
1.980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 42 g
Bruttó egységár: 47 143 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Relatív apró szemcseméretű (0,6 – 2 mm) lágyan sós tengeri só szarvasgombadarabokkal és természetes szarvasgomba ízesítéssel. Az ínyencségnek számító nyári fekete szarvasgomba (Tuber aestivum Vitt.) a híres olaszországi szarvasgombalelőhelyről, Piemontból származik. Földes, robusztus, átható ízű gomba, kevésbé intenzív, mint a burgundi.

Különleges kulináris élvezet: bár a keveréket tengeri só alkotja domináns mennyiségben, mégis az illatos, igen aromás szarvasgomba uralja. Összhatását illetően sokkal inkább egy fűszernek hat, semmint egy ízesített sónak.

A só és szarvasgomba párosítás különösen jó, hiszen a só egyik alapvető tulajdonsága, hogy ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti az ízeket, így a szarvasgomba ízét még inkább fokozza.

 

Felhasználás

Elsősorban utóízesítésre érdemes használni, akár hideg, akár meleg ételekhez. Az a fantasztikus ebben a sóban, hogy csupán egy csipet elég ahhoz, hogy a legegyszerűbb ételt is egy ínyenc fogássá varázsoljuk.

Használhatjuk száraz dörzsfűszerként steakhez, hagyjuk egy éjszakán át, hogy átjárja a húst, de ha közvetlenül sütés előtt dörzsöljük be, úgy is fantasztikus ízvilágot eredményez.

Szórjuk foie gras-ra, pástétomokra, sültekre, zöldségpürékre, rizsre vagy gombás rizottóra, tésztás ételekre, salátákra, mozzarellára, krémlevesekbe, grillezett/sült/párolt cukkinire, -burgonyára, -édesburgonyára, -spárgára, -paszternákra, tojásra vagy tojásos ételekre, vagy akár egy egyszerű vajas pirítósra, popcornra.

Keverjük el tejszín/majonéz alapú vagy bármilyen semlegesebb ízű szószban, mártásban, mártogatóban, esetleg marinádokban. Készítsünk vele fűszervajat vagy fűszerezzünk vele salátaöntetet. Umami ízbombát kapunk, ha parmezánnal kombináljuk!

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, nyári szarvasgomba (Tuber aestivum Vitt), természetes szarvasgomba aroma (0,1%)

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!