Vörös tengeri só durva szemcsés

Red sea salt coarse

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 982 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Durvaszemcsés, finomítatlan Vörös tengeri só az afrikai Eritreából, egy nagyon egyedi természeti környezetből.

A Vörös tenger a Földünk egyik legsósabb vize (az intenzív párolgás, kevés csapadék, tápláló folyóvíz hiánya miatt), sókoncentrációja 36% és 41% között mozog. A tengervíz különösen tiszta, hőmérséklete mindig 22-26 °C között mozog. A partmenti vizekben húzódó korallzátonyok és a változatos tengeri állatvilág pozitívan befolyásolja a tengervízből kikristályosított só minőségét is, amelyet egy nagyon tiszta, lágyan sós, magas ásványi anyag- és nyomelem tartalmú ízesítőként tartanak számon.

A Vörös tengeri sót a tengervíz elpárologtatásával állítják elő. Ez a legrégebbi típusú sókivonási módszer, javarészt manuális: a tengervizet a tengerpart közelében kiásott sólepárló medencékbe vezetik, a víz elpárolog, a só kikristályosodik. A szárítás napon történik.

 

Felhasználás

Tökéletes só mindennapi használatra, főzéshez, utóízesítésre vagy egyszerűen asztali sóként. Gyakorlatilag bármilyen ételhez jó.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

Vörös tengeri durvasó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Eritrea

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!