Satay marinád és szósz alap -aromax

Satay marinade and sauce mix -lobo

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 95 g
Bruttó egységár: 15 684 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Komplett satay szett a híres thai satay-hoz, a bambusznyársra húzott, szénen grillezett, földimogyorószósz (satay szósz) kísérte húsételhez.

A termék három különálló tasakot tartalmaz, az egyikben pácpor, a másikban szószpor, míg a harmadikban kókusztejpor van. Mindhárom MSG-, tartósítószer- és mesterséges színezőanyagmentes.

A készítmény 4 adag satay-hoz elegendő, használata rendkívül egyszerű, praktikus (lásd a receptet lent).

Bár a köztudatban a satay thai ételként él, valójában indonéz eredetű, Jáva szigetéről származik, itt saté-nak hívják. Indonézia egyik legismertebb nemzeti étele, amit több, mint 200 változatban készítenek. A „megszületése” óta eltelt közel 300 évben egész Délkelet-Ázsiában elterjedt, Malajziától Thaiföldön keresztül Srí Lankáig, és olyan népszerűségnek örvend, hogy többen - többek között a malájok és thaiok is - magukénak vallják. Ez vezethetett a nyugati világban ahhoz a tévhithez, hogy a satay egy thai étel, miközben voltaképp csupán az indonéz saté-nak egy – thai jellegű – adaptációja. Ugyan nagyon ízletes a maga nemében, mégis azt mondják, hogy a maláj és az indonéz változatokhoz képest nem olyan komplex, sem ízben, sem összetételben, sem variációkban.

 

Felhasználás

A satay lehet előétel is, de kínálhatjuk főételként, párolt jázmin rizzsel, kókuszos rizzsel vagy thai sült rizzsel. Mindkét esetben „kötelező” kiegészítője a mártogató satay szósz (földimogyorószósz), és nagyon ajánlott mellé az achat, a thai pickle.

Hús satay elkészítése

A satay marinádalapot keverjük el 120 ml vízben, és adjunk hozzá 2 ek növényi olajat. Ezzel pácoljuk az 500 g felkockázott (2 x 2 cm) húst (csirke/bárány/marha) legalább 2 órán keresztül. Közben készítsük elő a bambusznyársakat, áztassuk legalább 30 percig vízben, így nem fognak megégni grillezés közben. Húzzuk a marinált húscsíkokat nyársra (3 - 4 db/nyárs), és grillezzük kb. 4 percig minden oldalát.

Satay szósz elkészítése

A kókusztejport szórjuk egy lábasba, adjunk hozzá 150 ml langyos vizet, és oldjuk fel a port. Adjuk hozzá a satay szószalapot, keverjük jól el. Lassú tűzön rotyogtassuk kb. 10 - 15 percig.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

satay marinádalap 26.3%; instant kókusztej 26.3%; satay szószalap 47.4%

cukor, kókusztejpor (kókuszkivonat, víz), darált földimogyoró 15%, só, glükózszirup, szójaszószpor (szójabab, búza, víz, só, maltodextrin, módosított tápiókakeményítő), kurkuma, salottahagyma, dextróz, módosított tápiókakeményítő, chili, római kömény, koriander, fűszerek, maltodextrin, savanyítószer: E260; savanyúságot szabályozó anyag: E340; csomósodást gátló anyag: E551; színezék: E160c

 

Allergének

Földimogyorót, szóját, búzát tartalmaz. Nyomokban dióféléket, tejet tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1814 kJ / 432 kcal
Zsír: 19 g
- amelyből telített zsírsavak: <0.1 g
Szénhidrát: 62 g
- amelyből cukrok: 33 g
Fehérje: 4.0 g
Só: 0.55 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!