*acél wok o40 cm

Ár:
12.501 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

Most még csak egy ócska lemeznek tűnik, a beavatás után meg  már öntöttvasnak látszik..
Valójában edzett acélból készül, szinte ugyanaz az anyag, mint amelyből valamikor a  nagyi kicsit randa, de varázslatos és elnyűhetetlen fekete palacsintasütője készült, melyben villám gyorsan sült és soha nem ragadt bele a palacsinta.
Ebbe sem fog soha beleragadni semmi, ha gondosan készíti elő az első főzésre:


Fontos tudnivaló:

A gömbölyű fenekű wok csak nyílt láng fölött használható,  mert körbe kell nyalja a  hő, azaz működik a sparhelten, ha leveszi a vaskarikákat a tűz fölül, vagy megfelelő nagyságú gázrózsa fölött.

Nem fogja tudni használni hagyományos villanytűzhelyen, vagy kerámia lapon, de még indukciós tűzhelyen sem, akkor sem, ha a lecsapott fenekűt választja! Ha ön ilyen tűzhellyel rendelkezik, akkor vagy egy ilyen típusú tűzhelyre kifejlesztett  wok formájú és szerű verziót kell választania, vagy be kell szereznie egy mobil gázégőt a wokhoz. Ha ide kattint, megtudja mi lehet az igazi megoldás Önnek, keráialapra például.:
A wokot az első főzés előtt „be kell avatni”, elő kell készíteni a főzésre:
1. Tartsa az üres wokot erős nyílt láng fölé, és mozgassa-forgassa addig, amíg mindenhol át nem fektedik az anyag, azaz égesse ki.
2. A kiégetett wokot  tartsa langyos folyó víz alá, és addig öblögösse, amíg a róla lefolyó víz már tiszta
3. Törölje egy papírtörülközővel szárazra az edényt
4. A még langyos wokba tegyen egy evőkanálnyi olajat, és egy száraz papírtörülköző segítségével kenje szét a wokban, olajoza be egyenletesen az egész belsejét.
5. Tegye félre,  amikor teljesen kihűlt- úgy fél óra múlva - már használhatja is.
Soha ne mossa mosószeres vízzel, használat után mindig csak tiszta vízzel öblítse ki, ha valaki mégis mosószerrel mosta  volna, akkor kezdheti elölről, újra ki kell égetni !


Hogy miért nem öntött vasból készül a wok?
Emelt már meg olyan  edényt?
Most képzelje el, hogy nem csak megemelnie kell egy ekkora serpenyőt, hanem dobva rázva főznie is vele, és képzelje hozzá az edény súlyához még a benne készülő étel súlyát is..

Az acél wok nem a fogyasztói társadalom terméke,  valódi szerszám, valódi használati értékkel bíró használati eszköz, egy ilyen edény nem hogy az Ön életében nem megy tönkre, hanem még hosszú generációkon át fogja hűséggel szolgálni a családot..

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!