Vörös füge mostarda -leverno

Red fig mostarda -leverno

Ár:
1.789 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 120 g
Bruttó egységár: 14 908 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Olasz stílusú vörös füge mostarda: enyhén fűszeres, pikáns, édes, alig észrevehetően savanykás püré, mustáraromával ízesített, kandírozott vörös fügéből. Glutén- és laktózmentes vegán termék.

A mostarda egy Észak-Olaszországból származó, leginkább relish-hez vagy chutney-hoz hasonlítható kísérő, amelynek fő sajátossága, hogy mustárral fűszerezik, ez teszi egyedien pikánssá és enyhén csípőssé az amúgy édes, olykor savanykás árnyalatú ételkülönlegességet.

Fűszeres szirup és kandírozott egész/darabolt/pürésített gyümölcs(ök) keveréke, mustárral (mustárpor vagy mustármag) ízesítve, amit vagy kísérőként kínálnak meghatározott, elsősorban sós ételek mellé, vagy - kevésbé szokványosan - ízesítésre használnak.

Eredetileg csak főtt húsok mellé kínálták, de ma már kihagyhatatlan kísérője a sajtoknak, hideg felvágottaknak, sülthúsoknak, előételeknek stb.

Sokféle - régiónként különböző - verziója van. A legismertebb a cremonai stílusú mostarda, amely egész/nagyobbra darabolt, egyféle/többféle gyümölcsből készül, mint pl. sárgabarack, őszibarack, kiwi, körte, alma, mandarin, cseresznye, birs, füge stb. Az északkelet-olaszországi vicenzai mostarda fő összetevője a birs, darabolva vagy pürésítve, a mantovait apró, savanyú almából készítik. Az északnyugat-olaszországi piemonti mostarda sajátossága a fekete szőlőmust és fekete szőlő alap, amelyhez birset/körtét/fügét/szilvát stb. kevernek, és pirított mogyorót, diót, narancs- és citromhéjat adnak hozzá. A toszkán mostarda szőlőmust és kandírozott citrom keveréke; a bolognai leginkább egy vegyes gyümölcslekvárra hasonlít. A velencei és romagnai mostardához szilvát is adnak.

 

Felhasználás

Kínáljuk füstölt hal, friss sajtok, lágysajtok, krémsajtokracletteérlelt (füstölt) húsok, vörös húsokvadhúsok, főtt húsok, foie grassertés- vagy marhahúsgolyókkolbászelőételek, kenyérrudacskák, crostini, fingerfood mellé.

Ízesítsünk vele dresszingeket, amit salátákra, kuszkuszra locsolhatunk.

Adjuk tejszínhez, és használjuk desszertöntetként.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kandírozott vörös füge 46% (vörös füge 49%, glükóz-fruktóz szirup, cukor, savanyúságot szabályozó: E330), glükóz-fruktóz szirup, víz, aroma, sárgarépalé sűrítmény, természetes mustáraroma

 

Allergének

Mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1224 kJ/288 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 72 g
- amelyből cukrok: 50 g
Fehérje: 0 g
Só: 0.12 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!