Elköltöztünk! Új címünk: 1093 Budapest, Csarnok tér 5. Megtekintés térképen

LEXIKON

Kókuszvirág cukor

A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség.

A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt.

Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban  a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.

Kávékhoz, karamellás tejhez, kakaó, vagy karob italhoz is kiválóan harmonizál. A fehér cukor természetes kiváltója lehet. A goffri, palacsinta, müzlik, távol keleti ételek vagy akár egzotikus koktélok, mártások, szószok páratlan édesítője.

Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja. Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek.

Előállításakor az egyszerű begyűjtési folyamat során a kókuszpálmán azt a virágbimbót, ami még nem nyílt meg, a helyi termelők megmetszik. Ebből folyik az a nektár, amit gyűjtenek. Majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrzive így az értékes hatóanyagokat. A kókuszpálma virágából nő ki a kókuszdió. Annak minden értékes hatóanyaga és a növekedéséhez szükséges minen energia benne van ebben a nektrában. Ezt kapjuk meg koncentráltan a kókuszcukorban.

Olyan ez, mint a gabonák magjának csírája, mely hordozza az egész növény kibontakozásához szükséges értékes anyagokat és erőket.

Ráadásul a kókuszpálma esetében a későbbiekben, még ha kevesebb a kókusz termés, de ugyanúgy növekszik e virágokból, tehát azok a nyersanyagok, amiket a kókusz biztosít (kókuszdió, kókuszolaj, kókuszvaj, kókuszliszt, kókusztej, kókuszvíz) szintén megmaradnak.

forras: nadcukor.hu

foto: www.ungranpaisnadamas.com.ar

-->