LEXIKON
Keresés eredménye
- Ajwain - Ajovan
- Avokádó
- Argán olaj
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Adzuki bab
- Bambuszrügy
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borkén
- Batáta
- Chia mag - Azték zsálya
- Cayenne-bors
- Chia - Azték bors
- Choya saké - szaké
- Dióolaj
- Édesburgonya
- Fahéj
- Fokhagyma
- Goji
- Gyömbér
- Gari - Manióka
- Gránátalma
- Kendermag
- Köles
- Kimcshi
- Kendermag olaj
- Lenmag
- Levendula
- Mandulaolaj
- Meggymagolaj
- Nyírfacukor - Xilit
- Pekándió
- Rooibos
- Sumac, Szömörce
- Szerecsendió
- Sáfrány - Saffron
- Stevia - jázminpakóca
- Szarvasgomba
- Tulsi
- Tofu
- Tökmagolaj
- Teriyaki - Terijaki
- Teriyaki szósz - terijaki szósz
- Wasabi
Teriyaki szósz - terijaki szósz
Észak-Amerikában mindent, ami a terijakihoz hasonló szósszal készül (gyakran még a szaké külföldi alternatívái is), vagy olyan összetevőket tartalmaz, mint például a szezám vagy fokhagyma (ami a japán tradicionális konyhában nem megszokott), terijakinak hívják. Alkalomadtán ananászlevet is felhasználnak hozzá, ami nem csak édes ízt kölcsönöz az ételnek, de bromelaint is tartalmaz, amely enzim segít a hús puhításában. További nem tradicionális elkészítési mód, ha elsőnek a húst grillezik meg, és csak utána öntik rá a szószt pácként. Terijaki szószt használnak még néha csirkeszárnyhoz vagy mártásként.
lásd még: http://www.azsiabt.hu/lexikon/kereses/teri/teriyaki-terijaki