Soto ayam indonéz kurkumás csirkeleves fűszerpaszta -bamboe

Spice paste for soto ayam indonesian turmeric chicken soup -bamboe

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 19 875 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Salottahagyma-fokhagyma alapú, aromás-illatos, pikáns fűszerpaszta soto ayamhoz, az indonéz kurkumás csirkehúsleveshez. Halal minősítésű kényelmi termék; nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag leveshez elég.

 

Mi a soto ayam?

A soto ayam egyike a legnépszerűbb indonéz leveseknek vagy soto-knak, amely legalább ennyire populáris Malajziában, Szingapúrban és Surinamében is. Indonéziában a leveseket két nagy csoportba sorolják: a hagyományosnak számító soto-k és nyugati hatást és jegyeket „viselő” sop-ok.

A soto-k ezerféle változatban készülnek, régiónként, de fő alapanyag szerint is megkülönböztetik őket.

A csirkelevesnek sincs egy, eredeti receptje; ahány ház, annyi szokás. Alapvetően azonban egy sűrítés nélküli levest takar (kivétel, amikor néha kókusztejet adnak hozzá), amely csirkével készül, friss kurkuma adja a nagyon sajátos sárga színét. Fűszerei között mindig szerepel a citromnád, kaffir lime levélsalam levélgyömbér, fokhagyma, olykor római kömény és koriander. Amitől ez a leves olyan sokszínű tud lenni, az a levesbetétek változatos sokasága, ami lehet ázsiai búzatészta és/vagy üvegtészta, lontong (fonott pálmalevélbe nyomkodott, cilinder alakú, főtt rizs), ketupat (kókuszlevélbe nyomkodott főtt rizs), főtt tojás, sült krumpliszeletek stb. Egyéni az is, hogy épp mit szórnak rá, pirított hagymát, különféle zöldfűszereket (pl. kínai zellerlevél, friss zöld koriander), mungóbabcsírát, krupukot (rákszirom) stb. A sambal (chilipaszta) szinte kötelező utólagos ízesítője, akárcsak a frissen facsart limelé.

 

Felhasználás

Indonéz soto ayam hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Főzzük meg a csirkehúst a 800 ml vízben.
  2. Amikor már csak kb. 4 csészényi víz marad, adjuk hozzá a fűszerpasztát, és alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
  3. Tálaláskor daraboljuk fel a csirkét, tegyük a levesestányérba a krumplival, üvegtésztával, mungóbabcsírával együtt, öntsük rá az alaplevet.
  4. Szórjuk rá a friss fűszereket, pirított hagymát, locsoljuk rá a lime/citromlevet.

TIPP

  • Szórjunk rá krupukot (rákszirom).
  • Adjunk hozzá egy kis sambalt.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 40%, fokhagyma 22%, pálmaolaj, só, gyömbér 5%, citromnád 3%, kurkuma 3%, fehér bors 2%


Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 84 kJ/20 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.0 g
Szénhidrát: 2.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 3.1 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!