Bourbon madagaszkári vadbors

Bourbon pepper

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 15 g
Bruttó egységár: 112 667 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Bourbon bors, más néven madagaszkári voatsiperifery (Piper borbonense) vagy madagaszkári vadbors: egy Madagaszkáron vadon termő kúszónövény termése. A borsfélék családjába tartozik, közeli rokona a fekete borsnak, ill. a kubébaborsnak.

Nagyon ritka és különleges bors-fajta: hozzávetőlegesen csupán 1500 kg-t szüretelnek évente, kézzel szedik, napon szárítják.

Színe sötétbarna, pici magjához egy kis szár csatlakozik; hasonlít a kubébaborshoz, de magja kisebb és szára hosszabb.

Magas illóolaj tartalma miatt intenzív aromájú: virág- és citromillatra emlékeztető fás-földes ízvilág jellemzi, frissítő hatású, nagyon enyhén édeskés. Csípősebb és ízben komplexebb, mint a fekete bors.

 


Felhasználás

Jól illik zöldfűszeres sült halakhoz, tenger gyümölcseihez, steakhez, vadakhoz, bárányhoz, sertéshez, sült csirkéhez, sült zöldségekhez, salátákhoz, tehéntúróhoz, kecskesajthoz, burgonyához, avokádóhoz.

Kifejezetten jól kombinálható édességekkel (édes desszertszószokkal, csokis desszertekkel), gyümölccsel (gyümölcsszószok, -raguk vagy friss eper, dinnye, cseresznye, alma, körte).

Egész bors: akkor tegyük az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Fontos: A főzés végén adjuk az ételhez, hogy illatanyagait, aromáját minél inkább megőrizze.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bourbon bors (Piper borbonense)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, érdemes egész borsot tartani, légmentesen lezárva tárolni, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: Madagaszkár

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!