Csokoládé bors

Chocolate long pepper

Ár:
1.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 87 500 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Igazi ínyenc bors-különlegesség: csokoládé bors vagy pippali Nepálból. Kicsi hosszú borsként is ismert hosszú bors-fajta (Piper longum), valódi bors a borsfélék (Piperaceae) családjából.

Barnás-fekete, sokkal kisebb, mint a hosszú bors, max. 2-3 cm. Vadon terem, egy virágzó kúszónövény tüskés, hosszúkás, barkaszerű termése. Hasonlít egy nagyon pici, nyúlánk fenyőtobozhoz, amelyen rengeteg mákszem nagyságú gyümölcs van.

Aroma profilja nagyon más, mint a hosszú borsé: meleg, földes, édeskés aromája egyedi, domináns csokoládé/kakaóbab tónusokat hordoz, mintha étcsokoládéba harapnál. Nagyon enyhén csíp, és csípőssége gyorsan elhalványodik.

 

Felhasználás

Használjuk vadhúsokhoz, marhához, bárányhoz, mexikói moléhoz, lazachoz, párolt/sült/grillezett gyökérzöldségekhez, tökhöz, sötét szószokhoz, kecskesajthoz.

Fűszerezzük csokoládé borssal gyümölcssalátánkat, hideg gyümölcsleveseinket, az édes friss gyümölcsöket (alma, körte, mangó, ananász).

Legyen ez a desszertborsunk, páratlan ízvilág! Keverjük el fagylaltokban (pl. vaníliafagyi, csokifagyi, stb.), csokoládés, dióval készült vagy vanília alapú desszertekben, sütemények alapmasszájában, krémjében, desszertszószokban.

Dobjuk fel vele a koktélokat, forró italainkat, mint pl. forró csoki, fekete tea, tej/növényi tej alapú forró italok.

Nagyon finom porrá tört/őrölt bors: minél finomabb szemcséjű, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.
Durvára tört bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Mivel a csokoládé bors aromái, illóolajai nem hőállók, hogy minél inkább megőrizzük őket, egész borsot vegyünk, csak közvetlenül a felhasználás előtt törjük/daráljuk, illetve az ételhez csak a főzés végén adjuk hozzá, mielőtt levesszük a tűzről.

 

Más fűszerekkel való társítás

Egy összetettebb ízhatás érdekében, kombináljuk olyan fűszerekkel, amelyekkel jól kiegészítik egymást: pl. tonkabab, vanília, ánizs, ceyloni fahéj, szegfűszeg, babérlevél, szegfűbors, rózsabors, fahéjvirág.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

csokoládé bors (Piper longum)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, ezért jobb egész borsot venni, légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban tartani.

Származási hely: Nepál

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!