Füstölt malabár felföldi bors öko

Smoked malabar highland pepper ecologic

Ár:
950Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 23 750 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Füstölt indiai bors, tulajdonképpen egy füstölt malabár felföldi bors, más néven malabár hegyvidéki fekete bors vagy tigris bors. Fekete erdei stílusú, hideg, fenyőfa füstölésű fekete bors (Piper nigrum).

A malabár hegyvidéki bors önmagában, füstölés nélkül is egy egyedi fűszer: egy szigorúan védett természetvédelmi területen, a délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem, tiszta és érintetlen környezetben, ahol helyi törzsi közösségek termesztik, szedik, és szárítják. Hozama nagyon alacsony, de aroma anyagai, illóolaj tartalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtáé.

Intenzív, meleg, enyhébb, de hosszantartó csípősség jellemzi. Egyedi aromája, friss gyümölcsössége a hideg füstölés következtében felerősödött, és jellegzetes füstös tónusokkal egészült ki.

 

Felhasználás

Füstössége és csípőssége miatt fantasztikus steak, grillhúsok/-zöldségek, burger húspogácsa, vadhús fűszerezésére, vagy bármilyen húsételhez, halhoz, sajthoz, szószokhoz, pörköltekhez, omletthez.

Nagyon jó olyan vegán ételekhez, ahol fontos, hogy az ételnek füstös ízbeütése legyen.

Egész fekete borsot akkor tegyünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, érdemes egész borsot tartani otthon, csak közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

malabár felföldi fekete bors (Piper nigrum) ökológiai termesztésből, füst

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, használjunk és tartsunk inkább egész borsot, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási ország: India/Németország

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!