Grill és steak borskeverék öko

Grill and steak pepper blend

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 30 g
Bruttó egységár: 48 333 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Két - közeli rokonságban álló - valódi borsból (fekete malabár felföldi bors, hosszú bors) és két álborsból (szegfűbors, vörös szecsuáni bors) összeállított különleges keverék - nemcsak grillezéshez.

A fekete bors (Piper nigrum) valódi borsnak számít, egy - a borsfélék (Piperaceae) családjához tartozó - kúszónövény csonthéjas termése. A hosszú bors (Piper longum), bár eléggé másképp néz ki, mint a fekete bors - hosszúkás, fenyőtobozszerű, mégis valódi bors, és közeli rokona a fekete borsnak.

A szegfűbors vagy jamaikai bors (Pimenta dioica) álbors, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa termése. A szecsuáni bors (Zanthoxylum bungeanum) a rutafélék családjába tartozó cserje termése, egy nagyon pici maghéjból és magból álló álbors, amelynek csupán a vörösesbarna külső maghéját használják fűszerként.

A fekete malabár felföldi bors aromaanyag- és illóolajtartalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtának. Intenzív, meleg, enyhébb, de hosszantartó csípősség jellemzi, egyedi, friss gyümölcsös aromával. A hosszú bors sokrétűbb aromaprofillal rendelkezik: a virágos-földes meleg ízei édeskés gyömbér, szerecsendió, fahéj, kardamom tónusokkal vegyülnek. A szegfűbors erős, testes karakterű, amelyben egyszerre érezhető a fahéj, szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg és bors. Az illatos szecsuáni borsot friss virágos, cseresznyés tónusokkal tarkított citrusos, fás, gyantás aromavilág jellemzi.

A fekete- és a hosszú bors csípőssége hasonló minőségű, éles, erős; a szecsuáni borsé teljesen más, bizsergető, zsibbasztó, a szegfűbors pedig csak fűszeres, pikáns, csípősnek nem nevezhető.

 

Felhasználás

Elsősorban steakhez, ill. grillezett ételekhez ajánlott, vagy önállóan szárazpácként, vagy egy komplexebb, sok-összetevős dörzsfűszer alkotóelemeként, vagy marinádok fűszerezésére, vagy utófűszerezésre.

Természetesen használata messze túlmutat a fentieken, csak a fantázia szab keretet, hogy mihez adjuk hozzá. Finomra darálva, izgalmas asztali fűszer lehet, új életet ad a megszokott fogásainknak (pl. saláták, tészták, rizses ételek, krémlevesek, zöldségpürék).

Próbáljuk ki milyen csirkéhez, lazachoz, libamájhoz, kecskesajthoz, sütés előtt daráljuk krumplira, zöldségekre, szórjuk friss gyümölcsre. Adjuk hozzá levesekhez, szószokhoz, dresszingekhez, lekvárokhoz, vagy bármelyik olyan ételhez, amelyhez általában a keverékből egyik vagy másik borsot használnánk.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, a főzés végén adjuk az ételhez, mielőtt levennénk/miután levettük a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete malabár felföldi bors (Piper nigrum), hosszú bors (Piper longum), vörös szecsuáni bors (Zanthoxylum bungeanum), szegfűbors (Pimenta dioica)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel mindegyik bors aromája illékony, az ízanyagok halványodnak, ha hosszasan éri a fény, tároljuk sötét színű tárolóban, légmentesen lezárva.

Származási hely: nem-EU mezőgazdaság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!