Opor fehér curry fűszerpaszta -bamboe

Spice paste for opor white curry -bamboe

Ár:
550 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 36 g
Bruttó egységár: 15 278 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nem csípős, chili-mentes indonéz fűszerkeverék a kókusztejes-citrusos fehér oporhoz, ami egyfajta curry-félének számít, és általában csirkével készül.

A termék halal minősítésű, nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag oporhoz elég.

 

Mi az opor?

Az opor egyfajta gyűjtőfogalom, olyan jávai ételek tartoznak ide, melyeket kókusztejben főznek/párolnak  meg. Curry-féleségként tartják számon. Színük alapján megkülönböztetik a fehér oport (fehér színű) és a sárga oport (friss kurkumával – opor kuning).

A csirkével készített változatát opor ayamnak hívják; ez lehet fehér is, meg sárga is. Mindkét változata egy krémes-kókusztejes, citrusos-virágos ízvilágban úszó, nem csípős étel, ami igazán ritkaságszámba megy az indonéz konyhában.

Az opor ayamba esetenként a csirke mellett - változóan - főtt tojás, tofu és tempeh is kerül. Mindig csontos csirkerészeket választanak, mint csirkecomb, alsó-felsőcomb, felsőcomb, vagy akár egy egész csirke feldarabolva, amit fűszeres kókusztejben főznek meg, bármiféle előpácolás nélkül. A fűszerkeverék vagy ahogy az indonézek nevezik, a bumbu, amit használnak, és amitől a leves „testesebb”, sűrűbb lesz, általában galangát, citromnádat, koriandert, római köményt, fahéjat, borsot, hagymát, fokhagymát, tamarindot, pálmacukrot, kukui diót tartalmaz. Egyéni változattól függ, hogy a felsorolt fűszerek közül melyiket használják, nem feltétlenül teszik bele mindegyiket egy oporba.

Általában egy többfogásos rizs menü részeként kínálják, de ez nem kötelező, egy tál párolt rizzsel is tökéletes és teljesértékű étel.

 

Felhasználás

Mivel nem csípős, gyerekeknek is ideális étel. Kínáljunk mellé párolt rizst. Felnőtteknek, ill. azoknak, akik bírják a csípőst, egy kis sambal badjakot vagy samabl terasit is adhatunk mellé.

Indonéz opor fehér curry hozzávalók (4 személyre)

  ♦ 1 tasak Bamboe Opor fehér curry fűszerpaszta

  ♦ 700 g csirke (valamilyen csontos részek vagy egy kis csirke, feldarabolva)

  ♦ 200 ml magas zsírtartalmú kókuszkrém 200 ml vízzel hígítva

  ♦ 800 ml víz

Elkészítés

 1/ Főzzük meg a csirkét a vízben.

 2/ Amikor már csak kb. 2 csészényi víz marad, adjuk hozzá a fűszerpasztát, és főzzük tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a hús megpuhul.

 3/ Adjuk hozzá a kókusztejet, keverjük össze alaposan, gyöngyöző forralással főzzük tovább egy rövid ideig. Tálaljuk forrón, párolt rizzsel.

TIPP

  • Elkészíthetjük vegán változatokban is, pl. tofuval/tempeh-vel és zöldbabbal vagy tofuval, sárgarépával, cukkinivel és padlizsánnal.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 51%, só, pálmaolaj, fokhagyma 6%, galanga 5%, koriander 4%, fehér bors 3%, római kömény 2%, citromnád 2%

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 105 kJ / 25 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 2.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 3.0 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!