Teriyaki fényezőszósz -kikkoman

Teriyaki glaze -kikkoman

Ár:
12.501 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 975 g
Bruttó egységár: 12 822 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz alapú, sűrű, sós - édes - enyhén savanykás - umamis - fűszeres teriyaki fényezőszósz. Bár teriyaki fényezőszósznak hívják, a teriyaki stílusú elnevezés helytállóbb lenne, ugyanis nem az alapértelmezett mirinnel vagy sakéval készült, hanem borral, és különféle olyan ízesítőkkel (pl. gyömbér, almalé, ecet), amelyek a klasszikus japán teriyaki keveréknek nem alkotói (ezeket inkább csak nyugati változatokba szokták „belecsempészni”).

A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan - cukorral édesített - szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.

A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.

 

Felhasználás

Elsősorban grillezett/BBQ vagy roston sült zsírosabb halak (tonhal, angolna, lazac stb.), -tenger gyümölcsei, -fehér- (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsok (marha, sertés, kacsa), -burger húspogácsa, -tofu, sütőben sült/serpenyős húsok, -zöldségek fényezéséhez ajánlott. Magas cukortartalma ellenére, mivel csak a sütés végén ecseteljük rá a húsra stb., nem fog megégni, ugyanakkor pont a cukor miatt nem igazán alkalmas marinádnak. Ha pácolásra szeretnénk egy teriyaki szószt, akkor válasszuk a Kikkoman Teriyaki marinádját inkább.

Kipróbálhatjuk ízesítőként stir fry-okhoz, ázsiai stílusú tésztaételekhez, teriyaki csirke húsgombócokhoz, teriyaki sültrizshez vagy öntetként ázsiai stílusú zöldség- vagy tésztasalátához, de még akár szendvicsekhez is, vagy pizzaszósz alternatívaként.

Jó, mint hideg vagy meleg mártogató szósz, akár önmagában, akár más alapanyagokkal elvegyítve, mint pl. majonéz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, bor (szulfitok), szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), só, karamellcukorszirup, módosított keményítő, almalé koncentrátum, szeszecet, gyömbérpor, sűrítőanyag: E415

 

Allergének

Szóját, búzát, szulfitokat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 891 kJ/209 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 48 g
- amelyből cukrok: 41 g
Fehérje: 1.6 g
Só: 7.5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!