Unagi szósz -yummyto

Unagi sauce -yummyto

Ár:
2.460 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 12 300 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz alapú, édes-sós, umami-gazdag, japán stílusú, sűrű, viszkózus szósz. Összetétele nagyon leegyszerűsített egy autentikus japán unagi szószéhoz képest (nem tartalmaz angolna alaplevet/kivonatot, mirint és sakét), valójában csak egy besűrített, édesített, karamellizált szójaszósszal van dolgunk, ami ezzel együtt kitűnő eszköz grillezett unagi avagy édesvízi angolna rövidebb/hosszabb marinálására, amire a tradicionális unagi szószokat szoktak használni.

Az unagi szósz sokféle néven ismert, mind ugyanazt takarják: angolna szósz, unagi no tare, kabayaki szósz, nitsume (besűrített) szósz. A nitsume besűrítettet jelent, ugyanis a szósz redukcióval készül. A kabayaki az angolna (és más halak) elő- és elkészítési módjára utal: a halat a hátán vagy a hasán végighasítják, kibelezik, kicsontozzák, pillangószerűen kiterítik, téglalapokra vágják, nyársra húzzák, majd unagi kabayaki szószba mártják és grillen megsütik.

Az igazi japán angolna szósz, a tradicionálisabb nitsume alapja a szójaszósz, amelyhez angolna alaplevet és cukrot adnak, ill. mirint és sakét, és az egészet redukcióval besűrítik. A nyugati országokban ez a szósz már jóval leegyszerűsítettebb formában hódít, általában nem tartalmaz angolna alaplevet/kivonatot, fő összetevője a szójaszósz, amit saké-vel, mirinnel, cukorral ízesítenek. Beforralják, hogy egy viszonylag koncentrált, enyhén karamellizált szósz legyen a végeredmény.

 

Felhasználás

Elsődlegesen édesvízi angolnához érdemes használni, a megfelelően előkészített angolnát grillezés előtt vagy marináljuk hosszabban, vagy csak mártsuk a szószba. A kész grillezett angolnát kínálhatjuk egy tál párolt rizs tetejére helyezve (unagi don vagy unadon/unaju), vagy egy tál, forró alaplével leöntött rizsre (unagi chazuke, vagy hitsumabushi) téve, vagy készíthetünk vele unagi sushit és sárkány tekercset (uramaki sushi tekercs-féle).

Használhatjuk teriyaki szószként is, másfajta halak marinálásához vagy fényezéséhez, mint pl. lazac, tonhal, édesfarkú hal, tintahal. Megfelelő yakitori szósz helyettesítésére yakitori stílusú halakhoz vagy -tenger gyümölcseihez.

Ecseteljük sült rizsgolyókra, avagy yaki onigirire.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

erjesztett szójaszósz 38% (víz, szója, búza, só), cukor, víz, módosított maniókakeményítő, sűrítőanyag: E415; színezék E150a

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 808 kJ/193 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 37 g
Fehérje: 3,9 g
Só: 7,9 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!