Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
Mangó pickle csípős -patak's
Mango pickle hot -patak’s
A termék adatai
Kiszerelés: 283 g
Bruttó egységár: 8 657 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
Csípős, pikáns, savanykás, fűszeres zöld (éretlen) mangó pickle; egy komplex és erőteljes ízvilágú étkezést kiegészítő ízesítő. Relatív kevés benne a zöld mangódarab, és a megszokottnál több a krémes fűszerpaszta. Majdnem minden házi készítésű pickle esetében a fűszerek éppen csak bevonják a gyümölcs- vagy zöldségdarabokat, míg egy élelmiszeripari pickle-nél az alapanyag-fűszerpaszta arány szemmel láthatóan torzul a fűszerpaszta javára. Ennek is megvan azért a maga praktikus előnye, a készítmény dupla funkciót tölthet be: a darabos részek ételt kísérő ízesítőként, míg a többlet fűszerpaszta ételízesítésre használható.
Első pillantásra leginkább (de nem teljes mértékben) a menti avakayára, egy Dél-Indiában közkedvelt mangó pickle fajtára emlékeztet, amelynek sajátossága, hogy viszonylag kevés fűszerrel készül, mustármag, lepkeszegmag és chili dominálja.
A termék nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges ízesítőt, -színezéket, gluténmentes. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is.
A mangó pickle az egyik leguniverzálisabbnak számító indiai pickle, a lime mellett; rengeteg változata van, mindegyiknek többé vagy kevésbé más az íze, illata és elkészítési módja (pl. Andhra avakaya pickle – dél-indiai zöld mangó pickle, önmagában is nagyon sok verzióval; radzsasztáni mangó pickle – csillagánizs vagy édeskömény is kerül bele; kadumanga achar – zsenge mangó pickle; bharwan aam ka achaar – fűszerekkel töltött mangó pickle; gujarati aam chunda – csípős, édes-savanyú mangó pickle stb.).
Mi is az indiai pickle?
Indiában a pickle (hindiül: achar, achaar) készítésének több évezredes hagyománya van. Összetéveszthetetlenül egyedi jegyeket hordoz, mind fűszerezés, mind alapanyagok és tartósítási mód tekintetében. Eleinte csak a szezonális zöldségek és gyümölcsök tartósítására szolgált, később ez változott, és mind a mai napig sokkal nagyobb hangsúlyt kap az élvezeti értéke, nem is beszélve a pozitív élettani hatásairól (emésztésjavító, antioxidáns, rostban gazdag stb.). Nincs olyan étkezés, amelynek ne lenne része valamilyen pickle, jelenléte kb. olyan megkerülhetetlen, mint a koreai konyhában a kimchi, az algír és tunéziai konyhában a harissa, a mexikóiban a salsa.
Kivétel nélkül az összes achar fűszeres, talán ez az egyetlen, ami mindegyiknél egyöntetűen visszaköszön. Az egész és őrölt fűszerek nagyon praktikus célt szolgálnak, baktériumölő, tartósító funkciójuk van.
Bár az achar leggyakrabban sós, csípős, savanyú, fanyar vagy ezek bármilyen kombinációja, van édes változata is, ugyan ez nem túl gyakori. Készülhet gyümölcsből (amla vagy indiai egres – amla ka achar; mangó – aam ka achar; lime – nimbu ka achar; jackfruit – kathal ka acha; paradicsom – tamatar ka achar; chili – hari mirch ka achar stb.), zöldségből (padlizsán – brinjal achar; sárgarépa – gajar ka acahar; uborka – kaakro ka achar stb.), aromás fűszernövényekből (fokhagyma – lahsun ka achar; hagyma – pyaaz ka achar), hüvelyesekből (csicseriborsó – chane ka achar), vagy ezek valamilyen társításából. A fő és mindig domináns alapanyagát egészben hagyják, vagy nagyobb darabokra szeletelik. A tartósításához jellemzően olajat (északon mustárolaj, délen inkább szezám-/mogyoró-/kókuszolaj, nyugaton szezám-/mogyoróolaj) használnak, és valamennyi citromot vagy ecetet, olykor pedig sós felöntőlevet.
Különbözik a chutney-tól, amely gyakran paszta állagú, de lehet folyékony is, száraz is, sőt, darabos is. Számos esetben édes (de lehet savanyú, csípős, sós stb. is). Az acharhoz képest viszonylag rövid eltarthatósági idővel rendelkezik, leginkább frissen fogyasztják.
Felhasználás
Kínáljuk kísérő ízesítőként rizs és rizses ételek mellé, mint pl. a pulao vagy pilaf (rizses-zöldséges egytálétel különféle aromás fűszerekkel és zöldfűszerekkel), dal rizs (párolt rizs lencsével), joghurtos rizs, egyszerű párolt rizs, biryani (húsos/zöldséges rizs egytálétel) stb.
Adjuk aloo paratha (kelesztetlen, teljes kiőrlésű lisztből készített, fűszeres krumplipürével töltött lepénykenyér), paneer paratha (kelesztetlen, teljes kiőrlésű lisztből készített, fűszeres panír sajttal töltött lepénykenyér), gujarati masala puri (bő olajban sült, fűszeres, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérféle), chapati (teljes kiőrlésű lisztből készített, kelesztetlen indiai lepénykenyér), roti (teljes kiőrlésű lisztből készült, kelesztetlen indiai lepénykenyér), vagy éppenséggel bármilyen curry (pl. vajas panír masala, krumpli curry stb.), ill. általában indiai zöldséges ételek mellé.
Használjuk bátran az indiai konyhától függetlenül is, kiváló eszköz arra, hogy egy kis indiai „csavart” csempésszünk bármilyen ételbe: kenjük melegszendvicsekre, tegyünk egy kiskanállal az indiai ízvilágú tortilla tekercsekbe, -pizzákra; ízesítsünk vele salátaönteteket, sült rizst, cottage sajtot. Vegyítsük össze mangó pickle-lel, pürésítsük, és ezzel a pasztával dörzsöljük be a grillezésre szánt csirkehúst. Adjuk hideg húsok, grillezett hal/fehér húsok mellé. Keverjük össze natúr joghurttal, jó kis indiai ízvilágú mártogatót eredményez sült/párolt/nyers zöldségekhez, krékerekhez.
Az összetevőkről
Összetétel
mangó 57%, repceolaj, só, őrölt fűszerek 7% (paprika, chili 2,5%, fűszerek), savanyítószer: E260; tört mustármag, tört lepkeszegmag, őrölt mustár
Allergének
Mustárt tartalmaz. Nyomokban földimogyorót és dióféléket tartalmazhat.
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1067 kJ/258 kcal
Zsír: 22,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,6 g
Szénhidrát: 7,4 g
- amelyből cukrok: 3,5 g
Fehérje: 2,8 g
Só: 8,2 g
Tárolás: Hűvös, sötét helyen tartandó. Felbontás után 6 hónapon belül használjuk el.
Származási ország: Lengyelország
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.