*tradicionális kimchi -korean street

Traditional kimchi -korean street

Ár:
1.750 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 160 g
Bruttó egységár: 10 938 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kínai kel (baechu) alapú kimchi (baechu kimchi) húzógyűrűs konzervdobozban: tejsavas erjesztéssel készült, sós és csípős, roppanós savanyúságszerű étel. Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket vagy ízfokozót. 

A kimchi Korea egyik nemzeti alapétele. Nagyon sokféle változata létezik attól függően, hogy milyen fő alapanyagból készül, és hogyan fűszerezik. A legközismertebb valamilyen káposztából (és fehér retekből) készül. Általában chiliporral (gochugaru) fűszerezik, salottával, fokhagymával, gyömbérrel, valamilyen sózott tenger gyümölcseivel (pl. saeujeot – sózott garnéla), sóval, cukorral, halszósszal ízesítik.

A házi készítésű, ill. a gyári, de pasztörizálatlan kimchi rendkívül egészséges ételnek számít: függetlenül, hogy milyen zöldség az alapja, nagyon magas a rosttartalma, alacsony a kalóriatartalma, általában tartalmaz A vitamint, B1- és B2 vitamint, C vitamint, kalciumot, vasat, flavonoidokat. Kitűnő antioxidáns. És ami a legfontosabb, mint minden erjesztett étel, egy élő élelmiszer, tele probiotikummal.

 

Felhasználás

A kimchit elsősorban köretként (banchan) fogyasztják Koreában (pl. a közismert koreai BBQ ételek, a bulgogi és a kalbi gui mellé), de készítenek vele levest (kimchiguk) is, sós palacsintát (kimchi buchimgae), könnyű soba tészta salátát (bibim guksu), hozzáadják pörköltszerű ételekhez (kimchi jjigae), sültrizshez (kimchi bokkeumbap). Az egyik legnépszerűbb dim sum Koreában a kimchis mandu (koreai töltött tésztaféle). Szintén kimchivel készül a tofu kimchi vagy dubu kimchi, amit vagy előételként fogyasztanak, vagy snack-ként kínálják, italok kísérőjeként.

Nagyon jó alap a budae jjigae-hoz (laktanya ragu, egy amerikai-koreai fúziós étel) vagy a japán kimchi nabe-hez (japán kimchi hot pot).

A hagyományos recepteken túlmutatóan is rengeteg fúziós jellegű felhasználási módja van, hozzáadhatjuk krémes mártogatókhoz, rászórhatjuk pizzára, elkeverhetjük különféle salátákban, omlettekben, fasírtok alapmasszájában stb.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kínai kel 67%, víz, piros chili 3.5%, só, cukor, fokhagyma, hagyma, ízesítő [barna alga kivonat, glükózszirup), élesztőkivonat, tonhal kivonat], kínai metélőhagyma, rizsliszt, gyömbér

 

Allergének

Halat tartalmaz.


Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 146 kJ/35 kcal
Zsír: <0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0.1 g
Szénhidrát: 5.0 g
- amelyből cukrok: 2.5 g
Fehérje: 1.7 g
Só: 2.1 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!