Dán füstölt tengeri só prémium

Danish premium smoked sea salt

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 38 g
Bruttó egységár: 38 158 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Hagyományos dán recept szerint, Dániában füstölt, relatív finomszemcsés (1 - 3 mm), Franciaországból származó tengeri só, egyenlőtlen sókristályokkal.

A só füstölési módszere összetett; sajátossága, hogy a sót bükkfán füstölik, hidegen, több napon keresztül. Eredménye egy gyönyörű aranybarna-borostyán árnyalatokban pompázó, jellegzetes és nagyon intenzív illatú, erőteljesen és egyenletesen füstös só.

 

Felhasználás

Ínyenc sófajta, széleskörűen használható, akár főzéshez, utóízesítésre vagy éppen dekorsóként. Színe és egyedi ízvilága leginkább utóízesítésnél és dekorsóként tud legjobban érvényesülni.

Kiváló steak, sütőben vagy serpenyőben sült karaj, -lazac, -zöldségek utófűszerezésére, ugyanazt az ízhatást érjük el, mint egy valódi grillezésnél.

Nagyon jó tojás, tojásos ételek, tészták (pl. füstös spaghetti carbonara), zöldségpürék, pesto, krémlevesek, főtt kukorica, grill- és BBQ marinádok, BBQ szószok, -mártogatók ízesítésére.

Isteni sonkára, bacon-re, szendvicsre, zöldségkrémekre, egy jó gratin dauphinois-ra (burgonyakarikák tejben vagy tejszínben főzve), párolt rizsre, szójára, salátákra vagy avokádóra, paradicsomra, uborkára, otthon készült zöldség chipsre, sós quiche-re, sós pitére, -soufflé-ra szórva.

Füstös íze még jobban hangsúlyozza a grillezett húsok, -halak, -tenger gyümölcsei és -zöldségek, sőt a grillezett gyümölcsök aromáját is. Önmagában vagy más fűszerekkel együtt száraz dörzsfűszernek is ideális.

Megfelelő választás olyan vegetáriánus és vegán ételek fűszerezésére, ahol az eredeti étel valamilyen füstölt állati eredetű alapanyaggal készülne, és ezt az ízvilágot, vagy pedig a tűzön grillezett ízvilágot szeretnék megidézni.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, bükkfa füst

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Dánia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!