Kő- és forrás só tál

Rock and spring salt collection

Ár:
14.900 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Sótálaink tartalma változik, kérjük, hogy a tál pontos tartalmával kapcsolatosan érdeklődjön e-mailben vagy telefonon vásárlás előtt.

 

Termékleírás

12 különféle kő- és forrás sóból összeállított rendhagyó kollekció. Minden egyes só önmagában exkluzív ritkaság, vagy az íze, vagy a formája, színe, előállítási módja, származási helye miatt.

Úgy válogattuk össze a sókat, hogy egy minél szélesebb spektrumot mutassunk meg a kő- és forrás sók világából, hogy látható és ízlelhető legyen, mi minden van a megszokott, mindennap használt főzősóinkon túl.

Mindegyik sónak a részletes leírása külön is megtalálható a honlapunkon, érdemes elolvasni őket, izgalmas kulináris kalandozás élményét nyújthatják.

 

ATLASZ HEGYSÉGI FORRÁS SÓ (1. és 2. tál)

Származás: jódozatlan-finomítatlan forrás só a délnyugat-marokkói Magas Atlasz Hegységből
Jellemzők: egyenlőtlen sókristályok; halvány rózsaszín; enyhén sós, kicsit édeskés
Ételtársítás: nyers ételek, saláták, párolt hal, grillezett tenger gyümölcsei, gyümölcssaláták
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; asztali só

BOLÍVIAI RÓZSASÓ (FINOM SZEMCSÉS) (1. és 2. tál)

Származás: kősó Bolíviából, az Andok hegységből
Jellemzők: ropogós, kristályos; homogén halvány rózsaszín; lágy, enyhe, kiegyensúlyozottan sós
Ételtársítás: libamáj, carpaccio, pástétomok, könnyű sajtok, grillezett gyümölcsok, bonbonok, trüffelek
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; dekorsó; asztali só; desszertsó

INKA NAPSÓ (1. és 2. tál)

Származás: finomítatlan hegyvidéki forrás só a perui Andok hegységből, Maras környékéről
Jellemzők: finom szerkezetű, ropogós, szemcsés; halvány rózsaszín; lágyan sós
Ételtársítás: tojásos ételek, nyers ételek, grillezett tenger gyümölcsei, sós lassi, csokis desszert
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; asztali só; desszertsó

KALA NAMAK INDIAI SÓ (FINOM SZEMCSÉS) (1. és 2. tál)

Származás: jódozatlan, finomítatlan kősó Indiából
Jellemzők: világos és sötét lilás; sós, átható, főtt tojást idéző, kénes-ásványi íz
Ételtársítás: teekha pudina chutney, indiai curry-k, bő olajban sült ételek, vegán tojáskrém
Ajánlott felhasználás: utóízesítés

MURRAY FOLYAMI SÓPEHELY (1. és 2. tál)

Származás: földalatti sós víztározókból nyert finomítatlan sópehely, Ausztráliából
Jellemzők: ropogós, könnyű, törékeny; halvány barackszínű; lágyan sós
Ételtársítás: pástétomok, grillezett szárnyas, sült édesburgonya, friss őszibarack, csokolédé soufflé
Ajánlott felhasználás: dekorsó; utóízesítés; desszertsó

PAKISZTÁNI RÓZSA KŐSÓPEHELY (1. és 2. tál)

Származás: tengeri sóvirágra hasonlító rózsaszín Himalaya kősópehely Pakisztánból
Jellemzők: ropogós, könnyen morzsolható; sápadt rózsaszín; lágyan sós, viszonylag száraz
Ételtársítás: szarvasgombás ételek, sült édesburgonya, pástétomok, ananász, gyümölcsös piték
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; dekorsó; desszertsó

PERZSA KÉK SÓ (1. és 2. tál)

Származás: kősó az egykori Perzsia területén levő, ma már iráni, Semnan tartományból
Jellemzők: száraz, könnyen oldódó; fehér-zafírkék; erőteljesen sós, édeskés, enyhén citrusos
Ételtársítás: libamáj, szarvasgombás ételek, lazac carpaccio, koktélok, bonbonok, karamellszósz
Ajánlott felhasználás: dekorsó; desszertsó

PETALOS KŐSÓPEHELY (1. és 2. tál)

Származás: ős-kősóból készített kősópehely Villena környékéről, a spanyol Andalúziából
Jellemzők: ropogós, finomszerkezetű, enyhén nedves; hófehér; lágyan, kellemesen sós
Ételtársítás: grillezett garnéla, zöldségkrémek, antipastik, görögdinnye, mangó mousse
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; dekorsó; desszertsó

PORTUGÁL FORRÁS SÓ (1. és 2. tál)

Származás: finomítatlan forrás só Portugáliából, Rio Maior környékéről
Jellemzők: kristályos, finomszemcsés; szürkésfehér; kifinomult ízű, de sósabb érzetű
Ételtársítás: saláták, grillezett marha, nyers ételek, friss gyümölcsök, gyümölcssaláták
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; asztali só

TIBETI FORRÁS SÓ (FINOM SZEMCSÉS) (1. tál)

Származás: finomítatlan, finom szemcsés forrás só Tibetből, a Qamdo tartománybéli Yanjing-ból
Jellemzők: magasabb nedvességtartalmú; szürkés színű; robusztus
Ételtársítás: pörköltek, egytálételek, levesek, szószok, mártások, húsok
Ajánlott felhasználás: főzősó; utóízesítés; asztali só

RÓZSASZÍN HIMALÁJA SÓ (FINOM SZEMCSÉS) (2. tál)

Származás: rózsaszín kősó granulátum Észak-Pakisztánból
Jellemzők: rózsaszín; nagyon tiszta, magas ásványi anyag tartalommal
Ételtársítás: pástétom, grillezett szárnyas, sült édesburgonya, friss őszibarack, csoki soufflé
Ajánlott felhasználás: dekorsó; utóízesítés; desszertsó

ÉDES UTAHI KŐSÓ (DURVA SZEMCSÉS) (1. és 2. tál)

Származás: finomítatlan, kezeletlen, bányászott, nagyszemű kősó az amerikai Utah államból
Jellemzők: kandiscukorra emlékeztető, világos rózsaszín-sötét mályvaszínű; enyhe, lágy, édeskés
Ételtársítás: BBQ szószok, zöldségpürék, olajos magvak, sötét színű ételek, dörzsfűszerek, mousse-ok
Ajánlott felhasználás: főzősó; utóízesítés; dekorsó; desszertsó

FÜSTÖLT KŐSÓPEHELY (1. és 2. tál)

Származás: bükkfa füstölésű, hidegen füstölt kősópehely Németországból
Jellemzők: kristályos; szürkésbarna; kevésbé sós, füstös, letisztult
Ételtársítás: vegán ételek, nyers hal, spaghetti carbonara, bableves, zöldségkrémek, karamell fagylalt
Ajánlott felhasználás: utóízesítés; asztali só; desszertsó

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

forrás só / kősó / forrás só /kősó / sópehely / kősópehely / kősó / kősópehely / forrás só / forrás só / kősó / kősó / kősópehely, bükkfa 

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket és szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási országok: Marokkó / Bolívia / Peru / India / Ausztrália / Pakisztán / Irán / Spanyolország / Portugália / Tibet / Pakisztán / USA / Németország

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!