Pad thai tészta fűszerpaszta -ahg

Spice paste for pad thai noodles - ahg

Ár:
1.190 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 23 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-sós-savanyú szósz-szerű fűszerpaszta, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a pad thai-hoz.

A pad thai szó szerint thai stir-fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

A pad thai alap és kötelező ízesítője a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor, ez a „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Van, aki előre összekeveri őket, van, aki külön adagolja, mindenesetre a boltok polcain levő pad thai szószok mind elegyítettek, hogy egyszerűsítsék, gyorsítsák a főzés folyamatát.

Ez a készítmény egy előre összekevert szósz, használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Tömény: 1 tasak tartalma 3 adag pad thai-hoz elég.

A termék Halal minősítésű, MSG-, tartósítószer- és mesterséges színezőanyagmentes.

 

Felhasználás

A pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr, kemény vagy extra-kemény tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojásfokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szárított garnélapácolt retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.

Pad thai hozzávalók (3 személyre)

  ► 1 tasak AHG Pad thai tészta fűszerpaszta

  ► 3 evőkanál étolaj

  ► 250 g tisztított garnéla

  ► 1 tojás (felverve)

  ► 120 g száraz rizstészta (szélesmetélt) vagy mungóbab keményítős üvegtészta  (vermicelli) (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)

  ► 50 g friss mungóbabcsíra

  ► 2 evőkanál pörkölt, durvára vágott földimogyoró

  ► egy kis pálmacukor, halszósz utóízesítéshez, ha szükséges (érdemes mindig Thai halszószt – nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)

  ► metélőhagyma (legjobb a kínai) (2.5 cm hosszúra vágva, díszítéshez)

  ► lime (utóízesítéshez)

Elkészítés

1/ Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat magas hőfokon, adjuk hozzá a garnélát, és rázva pirítsuk 1 percig.

 2/ Adjuk hozzá a rizstésztát és a pad thai szószt, és rázva pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben a szósz jól bevonja a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.

 3/ Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, mint ahogy tojást rántanánk, és keverjük bele a tésztába.

 4/ Adjuk hozzá a mungóbabcsírát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.

 5/ Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges. Ízesítsük lime-mal.

 6/ Díszítsük a kínai metélőhagymával, és tálaljuk forrón, egy lime cikket helyezve a tészta mellé.

TIPP

  • Adjunk hozzá kemény vagy extra kemény tofut (1x1x3 cm-es hasábokra vágva).
  • Ha csípősen szeretnénk, adjunk hozzá friss piros thai chilit (vagy piros chilit).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, szójaolaj, fokhagyma, halszósz (szardellakivonat, só, víz, cukor), tamarind, só, ecet, paprika, savanyúságot szabályozó citromsav

 

Allergének

Szóját és halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1272 kJ / 304 kcal
Zsír: 14 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 40 g
- amelyből cukrok: 34 g
Fehérje: 3,1 g
Só: 5,5 g

 

Tárolás: Tároljuk hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől távol.

Származási ország: Thaiföld

 

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!