Thai barbecue csirkemarinád -ahg

Marinade for thai barbecue chicken -ahg

Ár:
980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fűszeres thai marinád grillezett csirkéhez vagy Kai yang-hoz (vagy Gai yang; láosziul Ping gai), amely szó szerint grillezett csirkét jelent. Halal minősítésű, MSG-, tartósítószer- és mesterséges színezőanyagmentes. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Tömény: 1 tasak tartalma 4 adag csirkéhez elég.

A Kai yang valójában a láoszi lao népcsoport és az északkelet thaiföldi Isan régió sajátja, bár mára már egész Thaiföldön ismerik és készítik. Eredetileg egész csirkét használnak, szénen sütik, nyílt tűzön, lassan, hosszú időn keresztül. Zöld papaya salátával (som tam) és ragacsos rizzsel fogyasztják, mártogató szószok kísérik, ilyen a láoszi jaew bong, vagy a különböző édes szószok Közép-Thaiföldön, a savanyúak északkeleten.

Sokféle változata van a marinádnak, általában van benne fokhagyma, kurkuma, koriander gyökér, fehér bors, halszósz, citromnád, vagy akár szójaszósz, hoisin szósz, stb.

 

Felhasználás

Ha van rá lehetőség, érdemes a csirkét nyílt tűzön, hosszan grillezni, így lesz tökéletes, füstös, sós, édeskés, omlós. Ha nincs erre lehetőség, sütőben és serpenyőben is elkészíthető. A legjobb egész csirkét használni vagy alsó-felső combot, esetleg alsó combot, szárnyat, a lényeg, hogy legyen mindenképpen bőrös és csontos rész.

Min. egy órán át kell pácolni, de legjobb, ha a húsunk egy egész éjszakán át áll a marinádban, a végeredmény meg fogja hálálni a rá szánt időt.

Hozzávalók thai barbecue csirkéhez (Kai Yang) (4 személyre)

  ► 1 tasak AHG Thai barbecue csirkemarinád

  ► 2 evőkanál étolaj

  ► 900 g csirkehús (bőrös-csontos alsó-felső comb/alsó comb/szárny)

  ► salátalevelek/paradicsom (díszítéshez)

Elkészítés

1/ Pácoljuk a csirkét legalább 1 órán keresztül a marinádban és az olajban.

 2/ Amennyiben szénen sütjük, vagy elektromos grillen, sütés közben legalább kétszer locsoljuk meg a maradék marináddal, és időnként forgassuk.

 3/ Ha sütőben sütjük, melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és süssük 30 - 45 percig, vagy amíg elkészül.

 4/ Ha serpenyőben készítjük, közepes hőfokon tegyük, amíg barnára pirul.

 5/ Tálaljuk párolt ragacsos rizzsel.

TIPP

  • Erőteljesebbé, aromásabbá tehetjük a marinádot, ha 1 evőkanál friss koriandergyökeret és/vagy szárat, ill. egy kis halszószt adunk hozzá.
  • Csirke helyett próbáljuk ki, milyen pulykával, báránnyal vagy kacsával, esetleg sertéssel vagy hallal, mindegyikkel nagyszerű.
  • Legegyszerűbben úgy pácolhatjuk a csirkét, ha egy zacskóba helyezzük, majd beleöntjük a marinádot is, a tasakot jól lezárjuk, és addig forgatjuk, amíg a páclé „bevonja” a csirkét. Min. 1 óráig pácoljuk, de legjobb egy éjszakán át.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaolaj, cukor, fokhagyma, hidrolizált növényi fehérje (szója, kukorica, búza), só, citromnád, koriander, maltodextrin, bors, kurkuma, zöldfűszerek és fűszerek, mustár

 

Allergének

Szóját, búzát, mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1487 kJ / 356 kcal
Zsír: 22 g
- amelyből telített zsírsavak: 3,2 g
Szénhidrát: 35 g
- amelyből cukrok: 30 g
Fehérje: 4,3 g
Só: 15,3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!